ΑΧΑΪΑ: Νέοι απέκτησαν πείρα σε περιβάλλον εργασίας – Στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας πρωτοπορεί στο θεσμό της μαθητείας των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικότερα στο «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας».
Σε συνεργασία με επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα έδωσε την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας καθώς και τους μαθητευόμενους για την αποδοχή και αξιοποίηση του θεσμού.
Ανάλογα αποτελέσματα υπήρξαν σε πανελλαδικό επίπεδο σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας το οποίο συγχαίρει και ευχαριστεί την εκπαιδευτική κοινότητα που στήριξε το πρόγραμμα.
Ο αριθμός των μαθητευομένων στην εφετινή Φάση Δ’ της Σχολικής περιόδου 2019-2020 στην Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με την Φάση Β’ (2017-2018) και αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με την περυσινή Φάση Γ’ (2018-2019).
Αναφορικά με την διαφορά στον αριθμό μαθητευομένων μεταξύ της Φάσης Δ’ και της Φάσης Γ’ (στο δεύτερο γράφημα) είναι αξιοσημείωτη η παρατήρηση ότι η ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας είναι η μοναδική στην επικράτεια όπου σημειώθηκε θετική διαφορά αριθμού μαθητευομένων (+29) οι οποίοι θα επωφεληθούν επαγγελματικά από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα της Μαθητείας.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας στο σύνολο των εμπλεκομένων συναδέλφων εκπαιδευτικών, εποπτών και διευθυντών σχολικών μονάδων που υλοποιούν «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας» καθώς και στους υπεύθυνους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και το σύνολο των μαθητευομένων και των οικογενειών τους όπως και στα στελέχη αντίστοιχα των αντίστοιχων δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά, αγκάλιασαν και στήριξαν τον θεσμό» αναφέρει ο υπεύθυνος Μεταλυκειακού Ετους Τάξης Μαθητεία ΕΠΑΛ
Κωνσταντίνος Δίπλας.