ΠΑΤΡΑ: «Καζάνι» που βράζει το Δημοτικό Συμβούλιο – Απίστευτες φράσεις στη συνεδρίαση – Για «στημένο ακροατήριο» Πελετίδη μιλά η αντιπολίτευση

Βαριές εκφράσεις ακούγονται κατά τη συνεδρίαση, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για “μπούλινγκ”!

Σολωμού και Τζανάκος,προχώρησαν σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, ακούγονται εκφράσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπως “βλάκας”, “μα….ς”, “σκάστε” και άλλες που δεν μπορούν να αναφερθούν.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες, δεν τις δέχθηκε, ενώ υποστηρίζει ότι όλοι πρέπει να έχουν λόγο στο συμβούλιο και κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει “λιανομερίδες” τους εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους.

Το φιτίλι άναψε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία όπως γράψαμε πέρασε η απόφαση της αντιπολίτευσης για το προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, γιια «στημένο» ακροατήριο που έχει αποστολή να πιέζει την αντιπολίτευση, παρεμβαίνοντας πίσω από την πλάτη των μελών της, στα σοβαρά θέματα που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο κάνει λόγο ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μίλησε για μόνιμους «θαμώνες» που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα ή προκαλούν την αντιπολίτευση με αποδοκιμαστικά σχόλια από τα μισάνοιχτα παράθυρα. Τους εξομοίωσε με οπαδούς (πολιτικούς) και κάθε φορά που προσπαθεί κάποιος από την αντιπολίτευση να εκφράσει την άποψή του ακούει φωνές πίσω από την πλάτη του.
Ο Γρ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι αυτή η τακτική αποθαρρύνει τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να εκφραστούν ελεύθερα. Χαρακτήρισε ακατάλληλη την αίθουσα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και υποστήριξε ότι προσβάλλει τη λειτουργία του θεσμικού οργάνου, καθώς συνιστά υποβάθμιση να συνεδριάζει αυτό στα χαλάσματα του Λαδόπουλου με το κοινό να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των δημοτικών συμβούλων.
Ο Γρ. Αλεξόπουλος εξέφρασε την έκπληξή του, καθώς από την προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής που είχε σε αυτοδιοικητικά όργανα δεν έχει συναντήσει ξανά ανάλογη κατάσταση.
Η κριτική του στράφηκε κατά και του προεδρείου του Σώματος. Στην προχθεσινή συνεδρίαση διέκοψε δύο φορές, όπως υποστήριξε, για να ζητήσει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Πάνο Μελά, να προστατέψει την διαδικασία και τα μέλη του οργάνου που δέχθηκαν πολιτικό μπούλινγκ από μερίδα του κοινού.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος εκλέχθηκε με ψήφους και της αντιπολίτευσης. Συνεπώς, περίμενε να λειτουργήσει συναινετικά και με βάση τα όσα προβλέπονται από τα καθήκοντά του, αλλά κατά την κρίση του Γρ. Αλεξόπουλου δεν το κάνει. Οπως λέει, συνηθίζει να εξομοιώνει τους δημοτικούς συμβούλους με το ακροατήριο, και όταν κάποιο μέλος της μειοψηφίας του ζητά να παρέμβει, περιορίζεται σε μια έκκληση για ηρεμία προς όλες τις πλευρές ενώ «ο δήμαρχος κάνει ότι κοιτάζει αλλού».
Οι βολές του εκτοξεύτηκαν και προς την πλευρά του Κώστα Πελετίδη. Επιχειρώντας να εξηγήσει την στάση του ίδιου και της δημοτικής ομάδας του, είπε πως συνηθίζουν πριν από κάθε τοποθέτηση μέλους της να δηλώνουν με έμφαση ότι η δημοτική αρχή συγκέντρωσε το 70%, και να αναπτύσσει το σκεπτικό του.
Για τον Γρ. Αλεξόπουλο αυτό φανερώνει αλαζονεία και ότι το ποσοστό αυτό δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να έχει άποψη. Θεωρεί ότι αυτή η στάση έχει διαπεράσει τον δήμαρχο, ο οποίος θεωρεί ότι είναι ο απόλυτος άρχοντας της πόλης και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση οι θέσεις του. Δήλωσε προβληματισμένος από το πρόσωπο (προσβλητικό και αλαζονικό) που εμφανίζει ο Κ. Πελετίδης στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι σήμερα με πιο πρόσφατο περιστατικό τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε στην αντιπρόεδρο του Σώματος Κατερίνα Σολωμού.

Το επεισόδιο με την Κατερίνα Σολωμού- που είναι και αντιπρόεδρος του συμβουλίου- ήταν η κορωνίδα στη διαταραγμένη συνεδρίαση που τράβηξε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.
Απηυδισμένη από το «πρόγκηγμα» που δεχόταν, το στέλεχος της παράταξης Αλεξόπουλου ζήτησε από το προεδρείο της συνέλευσης να επιβάλει την τάξη και να προστατεύσει τα μέλη του Σώματος.
Πήρε τον καβγά επάνω του προσωπικά ο Κ. Πελετίδης. Οταν η κ. Σολωμού κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εκείνη επιστρατεύει τους υποστηρικτές, ο δήμαρχος εξεμάνη, της είπε ότι έπρεπε να ντρέπεται, και άλλα ανάλογα σε έξαλλη κατάσταση, με την κ. Σολωμού να αποκρούει τις βολές χωρίς να πτοηθεί.