ΠΑΤΡΑ: Εξομολογήσεις στο Λιθογραφείον – Σάββατο και Κυριακή

Μετά από έναν sold out κύκλο παραστάσεων τον Δεκέμβριο του 2018 στο Μπάγκειον, τα «Γράμματα στη Νόρα», το εμβληματικό έργο του Τζέημς Τζόυς, βασισμένο στην μετάφραση της Κατερίνας Σχινά, έρχεται στο θέατρο Λιθογραφείον σήμερα στις 21:30 και αύριο και την Κυριακή στις 20:00. Η παράσταση είναι βασισμένη στις ερωτικές επιστολές του συγγραφέα Τζέημς Τζόυς και συνοδεύεται από πιάνο επί σκηνής.
Η Πηνελόπη Φλουρή και η Ομάδα Abnormal καταπιάνονται με το σπάνιο και ατόφιο υλικό των ερωτικών επιστολών του Τζέημς Τζόυς προς την Νόρα Μπάρνακλ. Η σκηνοθέτις, αξιοποιώντας την ποιητική διάσταση των επιστολών, δημιουργεί ένα ονειρικό και ταυτόχρονα παρανοϊκό σύμπαν. Το έργο επιχειρεί μία ανατομία και ανασύνθεση του έρωτα. Στην παράσταση ακούγονται, επίσης, κείμενα των Δημήτρη Δημητριάδη, Γιάννη Σκαρίμπα και Anne Sexton, Λένας Κιτσοπούλου και το γράμμα της Εριέτας Φόγκελ στον Χάινριχ Φον Κλάιστ.
Το έργο είναι βασιμένο πάνω στη μετάφραση της Κατερίνας Σχινά. Η σύλληψη και σκηνοθεσία είναι της Πηνελόπης Φλουρή, η μουσική σύνθεση είναι του Απόστολου Λαγαρία ο οποίος θα παίζει πιάνο επί σκηνής. Παίζουν: Πηνελόπη Φλουρή, Απόστολος Λαγαρίας.
Εισιτήρια: 12 ευρώ και 8 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65, πολυτέκνων).Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών.