ΠΑΤΡΑ: Αναβρασμός στους εκπαιδευτικούς μετά τη διπλή τραγωδία της Πατρών-Πύργου – Συγκέντρωση στην Ακτή Δυμαίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και συμβολικό δεκάλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της Ακτής Δυμαίων, πραγματοποίησαν, σήμερα οι ΕΛΜΕ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με την ΟΛΜΕ και τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.
Ηταν μια κινητοποίηση, σε συνέχεια του τραγικού θανάτου των εκπαιδευτικών Δημήτρη Βασιλακόπουλου και Νίκου Ρόδη, στην Πατρών- Πύργου.
Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σπυρίδων Ψαρράς, στόχος της κινητοποίησης, ήταν να αναδειχθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί τα τελευταία χρόνια. Οι διορισμοί έχουν παγώσει και χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά από τον τόπο κατοικίας τους, στους χώρους εργασίας, διανύοντας δεκάδες χλμ, σε δρόμους καρμανιόλες.
«Εμείς λοιπόν λέμε, ότι πρέπει να σταματήσει αυτός ο φόρος αίματος των εκπαιδευτικών, να δοθούν άμεσα λύσεις, όχι μόνο για την κατασκευή των εθνικών οδών, αλλά να λυθούν και τα εργασιακά μας προβλήματα. Με αποσπάσεις, μεταθέσεις εκπαιδευτικών, με εργασία σε ένα ή το πολύ σε δύο σχολεία, με μείωση διδακτικού ωραρίου» τόνισε μεταξύ άλλων.