Megxit: «Μέχρι και έξι μήνες» μπορεί να καθυστερήσει το τελικό deal που θα «ελευθερώσει» Μέγκαν-Χάρι

Tα φιλόδοξα σχέδια του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ για τη νέα τους αυτόνομη ζωή, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνάψουν άκρως προσοδοφόρες συμφωνίες αξιοποιώντας το brand τους, θα πρέπει πιθανότατα να μπουν σε αναμονή για αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Mirror, η συμφωνία για το «διαζύγιο» με τα «ανώτερα κλιμάκια» της βρετανικής μοναρχίας μπορεί να καθυστερήσει αρκετά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό δημοσίευμα, για να οριστικοποιηθεί το deal που θα επιτρέψει στους Χάρι και Μέγκαν να εγκαταλείψουν τον ρόλο τους και να υπογράψουν εμπορικά συμβόλαια αξίας εκατομμυρίων λιρών, μπορεί να χρειαστούν «μέχρι και έξι μήνες». Οι πηγές που έκαναν την παραπάνω αποκάλυψη στη βρετανική εφημερίδα βρίσκονται «κοντά στις διαπραγματεύσεις», οι οποίες συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Σύμφωνα με τη Mirror, το παλάτι αναμένεται να εκδόσει σήμερα, Παρασκευή, μια ανακοίνωση σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών. Ωστόσο ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι απομένουν ακόμα να ξεπεραστούν μεγάλα εμπόδια για την οριστικοποίηση του Megxit. Όπως επισημαίνεται, οι σύμβουλοι της βασίλισσας ζήτησαν να πραγματοποιηθεί ενδελεχής εξέταση όλων των εταιρικών συμφωνιών που έχουν στα σκαριά οι Σάσεξ, με καθεμία από αυτές να μπαίνει στο μικροσκόπιο ώστε να αξιολογηθεί «σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο». Ακριβώς αυτό το πλαίσιο είναι το σημείο που «κολλάνε» οι συνομιλίες, αναφέρει η Mirror.

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ παραχώρησε την ευχή της στο ζευγάρι να υλοποιήσει τα σχέδιά του για μια οικονομικά ανεξάρτητη ζωή μετά την πρόσφατη «σύνοδο» στο Σάντριγχαμ, με τη συμμετοχή του Πρίγκιπα Καρόλου, του Γουίλιαμ και του Χάρι, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή «να ληφθούν τελικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες». Ωστόσο, κυβερνητική πηγή της εφημερίδας αναφέρει ότι «πρέπει να αντιμετωπιστούν πολύ σοβαρά ζητήματα, που δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν πλήρως μέσα σε μερικές μέρες». «Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται επί 24ώρου βάσεως για αυτόν τον σκοπό. Έχουν “επιστρατευτεί” άτομα από διαφορετικά υπουργεία και συνεργαζόμαστε με εκπρόσωπους άλλων κυβερνήσεων» προκειμένου να καταλήξουμε σε κάτι γραπτό, αναφέρει η εν λόγω πηγή.

Όπως τονίζει όμως «αυτό δεν μπορεί να γίνει με μαγικό τροπο». «Στο παλάτι έμειναν άφωνοι με το γεγονός ότι οι Σάσεξ αποκάλυψαν τόσο σύντομα τα σχέδιά τους», χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως καμία αναφορά σε αυτά, προσθέτει μεταξύ άλλων η πηγή της Mirror.

Όπως διευκρινίζει, στις συνομιλίες θα πρέπει να επιλυθούν σημαντικά και άκρως περίπλοκα ζητήματα, που αφορούν στη φορολογία, την εκμετάλλευση εμπορικών σημάτων και τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ θα πρέπει να «κλείσει» και μια νομική συμφωνία με το παλάτι, που θα αφορά στη χρήση του βασιλικού brand στον ιδιωτικό τομέα.

advertisement