Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Το ωράριο λειτουργίας

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν και όπως είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά. Φέτος, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00– 18:00.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 11 έως της 6 το απόγευμα.

Καλό είναι οι πολίτες να ενημερωθούν για τις ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα στην πόλη τους.

Για παράδειγμα στις Σέρρες, την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στη Λάρισα πάλι οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα παραταθούν για 5 ημέρες και θα λήξουν την Πέμπτη, 5 Μαρτίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία και προτείνει στα εμπορικά καταστήματα-μέλη του να ακολουθήσουν το ωράριο 11.00 – 16.00 την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.