ΑΧΑΪΑ: Υλοποίηση των σχεδιασμένων έργων για τα απορρίμματα – Συζήτηση στον ενιαίο φορέα διαχείρισης

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρο Μυλωνά, τον αντιπρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον πρώην Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ 2ης Δ.Ε. Νομού Αχαΐας και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρο Τραχάνη, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην έδρα του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας, ο κ. Τραχάνης, ενημέρωσε και συνεργάστηκε με το προεδρείο του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. και το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας προκειμένου οι ενέργειες για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό, να είναι ουσιαστικές, βιώσιμες και συλλογικά αποδεκτές.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία υπήρξε σύμπνοια απόψεων, εκφράστηκε από την πλευρά του Προέδρου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. η πρόθεση να προχωρήσει πολύ γρήγορα η υλοποίηση των έργων που έχουν σχεδιαστεί, ενώ ο κ. Αλεξόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η κατασκευή των έργων με δημόσια δαπάνη.
Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Τραχάνης ανέλυσε όλη την πορεία της προετοιμασίας των έργων κατά το προηγούμενο διάστημα, τη γενικότερη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ και επεσήμανε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α για όποια πληροφόρηση και βοήθεια για την υλοποίηση των στόχων.