Σήμερα η συνεδρίαση για την υπόθεση «ΠΑΟΚ – Ξάνθη» στην ΕΕΑ-Ο Ολυμπιακός θα είναι παρών

Είναι ρίσκο να εκτιμηθεί ότι μπορεί να προκύψει απόφαση εντός της ημέρας. Το πιθανότερο είναι πως όχι.

Ωστόσο μετά από δύο αναβολές και ενώ από την προηγούμενη φορά η ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) έδειχνε αποφασισμένη να συνεδριάσει εκτιμάται πως η υπόθεση των καταγγελιών του Ολυμπιακού για τις σχέσεις ΠΑΟΚ – Ξάνθης θα προχωρήσει και θα φτάσει ακόμα και στα πλέον σημαντικά.

Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί και εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα αναμένεται… μαραθώνια συνεδρίαση μέχρι αργά το βράδυ. Ο Ολυμπιακός θα είναι παρών σε όλη την διαδικασία, όπως βέβαια και οι ΠΑΟΚ – Ξάνθη ενώ δεν αναμένεται να ηχογραφηθούν τα πρακτικά.

powered by Rubicon Project
Όσον αφορά στα θέματα της συνεδρίασης της ΕΕΑ; Το ένα είναι αυτοτελές κι έχει να κάνει μόνο με την ΠΑΕ Ξάνθη και το μετοχικό της. Δηλαδή εάν υπάρχει κάτι το μεμπτό στην μεταβίβαση των μετοχών. Μία μεταβίβαση βέβαια που είχε εγκρίνει πέρσι η ΕΕΑ αλλά θα την επανεξετάσει μετά τις καταγγελίες που έγιναν.

Το δεύτερο θέμα είναι πιο πολύπλοκο. Και αυτό γιατί έχει να κάνει με το θέμα της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ. Δηλαδή η ΕΕΑ θα εξετάσει εάν υπάρχουν στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα. Να σημειωθεί πως οι αποφάσεις της ΕΕΑ θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και στην συνέχεια θα αναλάβει… δράση της Πειθαρχικό της Λίγκας και από εκεί ανάλογα με την έκβαση μπορεί να προκύψει και εκδίκαση στην Εφέσεων της ΕΠΟ.