ΠΑΤΡΑ: Κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε Κικίλια για την επίσκεψή του στα Νοσοκομεία – «Πραγματικός δρομέας ο Υπουργός»!

Η Οργάνωση Μελών Υγειονομικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια στην Πάτρα, αναφέρει: “Την Δευτέρα 13.1 ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας επισκέφθηκε την Πάτρα. Ήταν μια επίσκεψη «αστραπή» που ξεκίνησε από την Επισκοπή και ολοκληρώθηκε με την κοπή πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ. Πραγματικός δρομέας ο Υπουργός!

Η ταχύτητα αυτή δεν διακρίνει όμως και το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας και την δράση του στο υπουργείο αναφορικά με τις νέες διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ενώ από τον Νοέμβριο έβγαλαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία, τόσο καιρό μετά αναμένουμε ακόμα τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Από ότι φαίνεται τους έκοψε τη φόρα ο τραγέλαφος που ακολούθησε τις επιλογές τους αυτές και τους ανάγκασε να αναδιπλωθούν σε αρκετές περιπτώσεις.

Για την περιφέρεια μας όμως το σημαντικό στοιχείο της επίσκεψης ήταν ότι ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε σε τίποτε, δεν εξήγγειλε τίποτα και το μόνο που έκανε ήταν να μοιράσει αφειδώς υποσχέσεις ότι θα ολοκληρώσει κάποια από τα ήδη δρομολογημένα έργα από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου με τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Καρδιοχειρουργική, ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού).

Η αναγνώριση και η συνέχιση του έργου της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θεωρούμε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση, έστω και αν γίνεται επικοινωνιακή προσπάθεια να το οικειοποιηθούν.

Θα είμαστε όμως εδώ να παρακολουθούμε τη πορεία αυτού του έργου διότι για εμάς η υγεία των πολίτων της περιοχής είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας”.