Ντόρα Μπακογιάννη: Λάθος η μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου

«Λάθος» να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στην διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, εκτιμά η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ταυτόχρονα, κάνει λόγο για «διπλωματική και πολιτική απρέπεια εκ μέρους της Γερμανίας».

Σε τηλεοπτική εμφάνιση της στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1, η πρώην υπουργός ανέφερε ότι «η Γερμανία, που παίζει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη και μάχεται υπέρ του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, δεν μπορεί για τα όποια συμφέροντα της να εξαιρεί την χώρα μας από μια τέτοια διάσκεψη που μας αφορά άμεσα», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθούν εξηγήσεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στηλίτευσε την αξιωματική αντιπολίτευση για τον μικροκομματικό χειρισμό που κάνει στο σοβαρό εθνικό θέμα, εκφράζοντας μάλιστα τη λύπη της γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «πανηγυρίζει» που η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη του Βερολίνου. «Η δήλωσή του είναι επιεικώς απαράδεκτη» – τόνισε – «θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που κυβέρνησε μέχρι πρόσφατα να είναι πιο σοβαρό».
Η βουλευτής εξήρε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη γιατί με αφορμή τα γεγονότα κατά τη εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι είπε την αλήθεια για την ακραία βία που βιώνουν οι αστυνομικοί, και αφού επισήμανε ότι «η αλήθεια δεν είναι σόου», σημείωσε:

«Πρέπει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα να είναι ενωμένο σε αυτά τα περιστατικά. Δεν μιλάμε για μια αστυνομία ενός δικτατορικού καθεστώτος. Μιλάμε για την αστυνομία σε μια δημοκρατία που προστατεύει τον πολίτη, την περιουσία του και τα δικαιώματα του».