(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Μήνυμα μαθητών σε εσπερίδα για την παραβατικότητα των ανηλίκων – Στο Αίγιο

Μήνυμα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς να ανοίξουν τις καρδιές τους και να ακούσουν τα προβλήματα των παιδιών και τις ανάγκες τους, έστειλαν με ηχηρό τρόπο πέντε μέλη της μαθητικής ομάδας «Πράσινοι Φίλοι» του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, κατά τη διάρκεια της επιστημονικής ημερίδας με θέμα «Παραβατικότητα ανηλίκων – Ενδοοικογενειακή βία», το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», με εκλεκτούς ομιλητές όπως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί τιμή κα Ξένη Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κι. Νικολαΐδης, η Συνήγορος του Παιδιού κ. Κουφονικολάκου και ο Ψυχολόγος κ Αλεβίζος. Οι «Πράσινοι Φίλοι» που ήταν συνδιοργανωτές της εσπερίδας μαζί με το Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., έκλεψαν τις εντυπώσεις μιλώντας για τη σχολική πραγματικότητα, τον εκφοβισμό και τη βία στην οικογένεια. Οι μαθητές Αγγελικής Αποστολοπούλου, Αναστασία Παππά, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Αλεξάνδρα Δημοπούλου και Μαρία Καμπέρη, συγκίνησαν το ακροατήριο και απέσπασαν τα συγχαρητήρια των ομιλητών αλλά και όλων των συμμετεχόντων. Απέδειξαν έτσι ότι τα νέα παιδιά έχουν και γνώση και κρίση και ωριμότητα να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά προβλήματα.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μουσικό βίντεο που ετοίμασε για την εκδήλωση ο κ. Βασίλης Μανουηλίδης που εδώ και χρόνια στηρίζει τις δράσεις των παιδιών και τον πολιτισμό, σε τοπικό επίπεδο. Στο τέλος της εκδήλωσης ενθουσιασμένη η Αιγιώτισσα κ. Ξένη Δημητρίου, επιφύλασσε μια έκπληξη στα παιδιά καθώς πρόσφερε για το σχολείο τους έναν πίνακα με τη Διεθνή Σύμβαση για Δικαιώματα των Παιδιών.

Συντονιστής της εσπερίδας ήταν ο φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Παναγιώτης Βάγιας ενώ τη μουσική επένδυση της βραδιάς φρόντισαν οι μαθητές Ασημίνα Καρβελά και Γιώργος Τσουμπός που έπαιξαν πιάνο και βιολί, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Μάλιστα, ιδιαίτερα χαρούμενη με την επιτυχία της διοργάνωσης και παρουσία των παιδιών, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, πρότεινε να συνδιοργανώσουν από κοινού μια μουσική εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου. Αλλά και ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, επαίνεσε την πρωτοβουλία και την παρουσία της ομάδας  «Πράσινοι Φίλοι» και χαιρέτησε τη σταθερή και ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με τους μαθητές η οποία θα συνεχιστεί με θετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς και στο μέλλον.