Σεισμός: 4,1 Ρίχτερ στο Πουέρτο Ρίκο – Ποιοι εκφράζουν φόβους για νέα ισχυρή σεισμική δόνηση

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο  η σεισμική δόνηση έγινε 12 χιλιόμετρα από την επαρχία Ταλαμπόα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως μία μεγάλη σεισμική δόνηση, της τάξης των 6,5 Ρίχτερ, είχε σημειωθεί στο Πουέρτο Ρίκο, με αποτέλεσμα να χάσει του ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν ακόμη οκτώ.

Κάθε ώρα που κυλά, είναι αγχωτική για τους κατοίκους του νησιού. Το Σάββατο στις 11 Ιανουαρίου  νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Πουέρτο Ρίκο, γκρεμίζοντας τοίχους και καταστρέφοντας γραμμές ηλεκτροδότησης.

Αμερικανοί επιστήμονες της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ABC News, εκφράζουν ανησυχίες ότι στην περιοχή μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, θα σημειωθεί νέα ισχυρή σεισμική δόνηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, υπάρχει μια πιθανότητα 4%, να εκδηλωθεί ένας νέος ισχυρός σεισμός, που θα ξεπεράσει  τα 6,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 7 Ιανουαρίου.

«Δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει οποιοσδήποτε σεισμός που θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που έχουν ήδη αναφερθεί», επισημαίνουν σεισμολόγοι, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι ένας σεισμός που δεν θα εκδηλωθεί στον ανώτερο φλοιό, εάν δηλαδή αλλάξει η θέση του, αυτό θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για το νησί της Κεντρικής Αμερικής στον Ατλαντικό ωκεανό.

puerto_riko