(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Αυτοί είναι οι δύο καθηγητές που ξεψύχησαν στην άσφαλτο – Νεκροί σε τροχαίο στα Καμίνια με αυτοκίνητο – Τι λένε οι συνάδελφοί τους – Τετάρτη οι κηδείες

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σχηματίστηκε
δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, το οποίο συνέβη χθες το
μεσημέρι, στα Καμίνια Αχαΐας.
Ειδικότερα, αυτοκίνητο οδηγούμενο από 51χρονο , με συνοδηγό
57χρονο  και συνεπιβάτες μια 49χρονη και έναν 62χρονο, κινούμενο
επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών- Πύργου, εξετράπη της πορείας του,
προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και κατέληξε σε παράπλευρο δρόμο,
με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα ο 51χρονος και ο 57χρονος. Η
49χρονη και ο 62χρονος τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν με σταθμό
του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών, για την
παροχή πρώτων βοηθειών.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών ενεργείται
προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του
τροχαίου δυστυχήματος.

ΧΘΕΣ…

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Πατρών-Πύργου στο ύψος των Καμινίων Πάτρας.

Αυτοκίνητο που κινείτο στο ρεύμα προς Πάτρα και στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο εξ’ αυτών.Νεκροί ανασύρθηκαν δύο άνδρες ενώ άλλοι δύο (ένας άνδρας και μία γυναίκα) διακομίστηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας.

Νεκροί είναι ο οδηγός Δημήτρης Βασιλακόπουλος 50 ετών (καθηγητής Φυσικής) και ο δάσκαλος Νικόλαος Ρόδης, (Μαθηματικός), του Λυκείου Λεχαινών. Οι δύο συνεπιβάτες είναι η Χριστίνα Γκουρνέλου και ο Αναστάσιος Μπούσιας.
Τα αίτια του τροχαίου διερευνώνται από την Αστυνομία.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες να τις σπάσει και να καταλήξει σε παράδρομο της εθνικής οδού.

 

Ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, αγαπητός σε όλους τους Λεχουρίτες, εξαιρετικός επιστήμονας και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού διασκεδάζοντας πάντα όλες τα Λεχουρίτικα συναπαντήματα.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον 51χρονο εκπαιδευτικό.

Ο Νίκος Ρ. Ρόδης με καταγωγή και αυτός από το Λεχούρι ζούσε στην Πάτρα και ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας και οικογενειάρχης πατέρας δυο παιδιών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο.

Η κηδεία του Νίκου Ρόδη 57 ετών θα γίνει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παραλίας.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι για τα δύο Λεχουριτόπουλα που συνυπηρετούσαν στο σχολείο των Λεχαινών και πηγαινοέρχονταν μαζί στο δρόμο καρμανιόλα

 

 

ΕΞΑΛΛΟΥ…

Σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο χαμό των δυο εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών σε τροχαίο δυστύχημα, αύριο Τρίτη (14/1/20) τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, θα παραμείνουν κλειστά.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον τραγικό χαμό των δυο εκπαιδευτικών.
Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειές τους.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης
Ιωάννης Λέντζας

 

Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφέρειας Λεχαινών

Για άλλη μια φορά ο φόρος αίματος στον δρόμο καρμανιόλα της Πατρών Πύργου ήταν βαρύς. Δύο συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχασαν τη ζωή τους επιστρέφοντας στις οικογένειές τους σε μια άκρως επικίνδυνη διαδρομή για το φτωχό μεροκάματο του τρόμου. Ο πόνος και η θλίψη είναι αβάσταχτη καθώς δύο ακόμα συνάνθρωποί μας προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που έχουν ποτίσει με το αίμα τους έναν επιεικώς απαράδεκτο και δολοφονικό δρόμο που έπρεπε να έχει φτιαχτεί χθες. Είναι ώρα να σταματήσει η άδικη αιματοχυσία και να δοθεί μια λύση άμεσα. Η οργή ξεχειλίζει μιας και το αυτονόητο έχει καταντήσει διαπραγματεύσιμο. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να αφήσουν κατά μέρος τους θεατρινισμούς και τα μικροπολιτικά παιχνίδια και να αναλάβουν την άμεση πρωτοβουλία για την κατασκευή της εθνικής οδού. Φτάνει πια… Η πίεση όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι διαρκής και ασφυκτική. Η σωστή οδηγική συμπεριφορά πρέπει να συμβαδίζει με τις σωστές υποδομές και την προστασία και την ασφάλεια των οδηγών. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Περιφέρειας Λεχαινών εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας στις οικογένειες και τους οικείους των αδικοχαμένων συναδέλφων μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει και αιωνία τους η μνήμη, με την ευχή να αποτελέσει το αίμα τους το τελευταίο που χάνεται άδικα στον δρόμο καρμανιόλα.