Κινούμαστε σωστά, ας σταματήσουμε την ονοματολογία

Ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να είναι ένα πρόσωπο με κύρος, αξιοπρέπεια και βαριά πολιτική παρακαταθήκη.
Ένας άνθρωπος που θα ενώνει τους απανταχού Ελληνες, θα γνωρίζει τους νόμους του κράτους και θα επαναφέρει στη πολιτική νομιμότητα τον εκάστοτε πρωθυπουργό και κυβέρνηση εφόσον κινούνται αντισυνταγματικά.
Ένας άνθρωπος που θα αντικατοπτρίζει την έξοδο από τα μνημόνια και θα συμβολίζει την μετάβαση στη νέα εποχή, δεν μπορεί να είναι κάποιος που έπαιξε τεράστιο ρόλο στις αιτίες της κρίσης.
Είθισται η εκάστοτε κυβέρνηση, όταν παρουσιάζεται η εκλογή προέδρου δημοκρατίας να επιλέγει πρόσωπο από το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο για να ενώσει τη χώρα κι όχι να διχάσει τους πολίτες.
Τηρουμένων των συνθηκών και της σημερινής συγκυρίας το πρόσωπο αυτό πρέπει να είναι από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.
Αυτομάτως ο τωρινός πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει να βρεθεί εκτός κάδρου στην προεπιλογή προσώπων.
Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του δημιουργεί ερωτήματα σε όλους μας και αυτή η ακατανόητη συμπεριφορά δείχνει παιχνίδια τακτικής κι όχι σοβαρότητα ενός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση κατά την άποψη μου αλλά θα πρέπει να σταματήσει η ονοματολογία εκ μέρους μας.
Προτείνουμε το πλαίσιο, περιγράφουμε το ιδανικό πρόσωπο και αναμένουμε τη πρόταση της κυβέρνησης για να πάρουμε επίσημη θέση στην ενδεχόμενη στήριξη ή καταψήφιση.
*Ο Νίκος Μοίραλης είναι γραμματέας ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.