Κι όμως η Gigi Hadid ενδέχεται να είναι ένορκος στη δίκη Weinstein

Aπό όταν ξεκίνησε η δίκη του Harvey Weinstein στις 6 Ιανουαρίου εκατοντάδες Νεοϋρκέζοι έχουν «επισκεφθεί» το δικαστήριο του Μανχάταν ως πιθανοί ένορκοι. Χθες, μεταξύ αυτών ήταν και η Gigi Hadid για την οποία οι δημοσιογράφοι είχαν αρχικά την οδηγία να μη γνωστοποιήσουν την ταυτότητά της, ωστόσο αργότερα τους δόθηκε σχετική άδεια.

Η δίκη του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ διανύει ήδη τη δεύτερη εβδομάδα της και ο δικαστής James Burke μαζί με τους δικηγόρους προσπαθούν να καταλήξουν σε 12 όσο το δυνατόν αμερόληπτα άτομα που θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη του. Η Hadid παραδέχθηκε πως γνωρίζει προσωπικά τον Weinstein, την Salma Hayek που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση επίσης, ενώ ανέφερε φυσικά και τη φιλία της με την Cara Delevigne που επίσης έχει μιλήσει για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από εκείνον. Παρόλα αυτά, το μοντέλο θεωρεί εαυτόν αμερόληπτο: «Νομίζω ότι μπορώ ακόμη να παραμείνω ανοιχτόμυαλη ενώπιον όλων των γεγονότων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία επιλογής ενόρκων πάντως, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απορρίφθηκαν 40 πιθανοί ένορκοι καθώς θεώρησαν ότι δε θα μπορούσαν να είναι αντικειμενικοί, αλλά δεν προέβαλαν το λόγο για τον οποίο το πιστεύουν αυτό. Από την πλευρά του ο Weinstein απειλείται με ισόβια κάθειρξη, όμως διατείνεται ότι είναι αθώος αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για επίθεση εναντίον δύο γυναικών.