ΑΧΑΪΑ: Συμπαραστάτη τον δήμαρχο ζήτησε ο Σύλλογος Αλυκής Αιγίου

Το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου, έγινε προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου Αλυκής, με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, στο γραφείο του, στο δημαρχείο Αιγιαλείας. Παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ. Σ. του συλλόγου, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Δήμου Γιώργου Ρούσσου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Καραΐσκου και του μέλους της Κοινότητας Αιγίου Θανάση Κάλπη.

Από πλευράς Συλλόγου, τέθηκαν στον δήμαρχο τα ζητήματα που απασχολούν την παραλιακή ζώνη του Αιγίου, που πρέπει να προγραμματιστούν για να υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας, ώστε οι λύσεις να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του οράματος Ανάπτυξη Παραλιακής Ζώνης Αιγίου – Αλυκή που έχει η διοίκηση.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάκτησης της Γαλάζιας Σημαίας, με την οποία βραβεύεται τα τελευταία 12 χρόνια η παραλία Αλυκής, και συγχρόνως στον έγκαιρο προγραμματισμό εύρεσης χώρων στάθμευσης ( parking ) και την καθαριότητα όλης της παραλιακής ζώνης πριν το καλοκαίρι.

Επίσης, ο σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία στη διάνοιξη δρόμου για την ένωση της Αλυκής με τα Διγελιώτικα, καθώς και στις διανοίξεις κάθετων οδών σύνδεσης του παραλιακού δρόμου με την οδό Παυσανίου, ώστε να αποσυμφωρηθεί η παραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και το κυριότερο να προβλεφθεί η ασφάλεια της περιοχής του βιότοπου και της γύρω ζώνης από πιθανή πυρκαγιά.

Τέθηκε και το πρόβλημα της συσσώρευσης υδάτων όταν βρέχει και προκαλεί τον αποκλεισμό της οδού Απόλλωνος που τα τελευταία χρόνια είναι έντονο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων όλου του οικισμού. Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που η πλευρά του δημάρχου άκουσε με προσοχή και τα κατέγραψε, δείχνοντας ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό και την επίλυση τους.

‘’Το Δ.Σ. του συλλόγου, επιζητεί τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό σε κάποια χρονίζοντα ζητήματα, χαιρετίζει την πρόθεση του Δημήτρη Καλογερόπουλου για την επίλυσή τους και θέλει να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού κατά γενική ομολογία καμία Δημοτική Αρχή την τελευταία δεκαετία δεν κατάφερε να δρομολογήσει λύσεις σε κάποια από αυτά, όσο κι αν το υποσχέθηκε’’, αναφέρει ο Νίκος Παπαδόπουλος!