ΠΑΤΡΑ: Το Εργατικό Κέντρο θα κόψει σήμερα την πίτα του

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το άθλιο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη. Στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στο πλαίσιο μόνο της “εθνικής εγγυημένης σύνταξης”. Το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων θα εκτιναχτεί, με στόχο τα δισ. ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και των συνταξιούχων, να περάσουν στα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία – Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.
Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπορούν και πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν.
Βρισκόμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, αγωνιστικό κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης και την προετοιμασία ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου με αιχμή τον αγώνα για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, για την προετοιμασία αυτού του αγώνα, καλεί σε σύσκεψη όλα τα σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, τους Συλλόγους των Συνταξιούχων, καθώς και τους φορείς της Πόλης μας, σήμερα Δευτέρα 13 Γενάρη, στις 6:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα κόψει την πίτα του μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, ανταλλάσοντας αγωνιστικές ευχές για το 2020.

Η ΔΙΟΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ