(Βίντεο)-Κικίλιας: Έρχονται μεγάλες αλλαγές σε εφημερίες και επείγοντα

Οι πολίτες αγωνιούν καθημερινά ψάχνοντας για κρεβάτι εντατικής ή περιμένοντας στα επείγοντα των νοσοκομείων. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο Star όπου και έδωσε απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν οι αλλαγές στις εφημερίες αλλά και τι θα αλλάξει στα νοσοκομεία με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Οι εφημερίες θα αλλάξουν εντός του 2020 και θα περιλαμβάνουν κτιριακή αναβάθμιση με τον υπουργό Υγείας να αναφέρεται ως παράδειγμα στον «Ευαγγελισμό». Η διοίκηση των νοσοκομείων όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας θα ελέγχει τα ωράρια και τις εφημερίες, ενώ υπάρχει η φιλοδοξία με ένα μοντέρνο μάνατζμεντ να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει αποσαφηνιστεί τελικά πότε θα γίνουν οι νέες προσλήψεις γιατρών στα επείγοντα, ο κ. Κικίλιας απαντά: «Διορίζονται, βγαίνει το ΦΕΚ τους, καθημερινώς».

Μέσα στο 2020 τα νοσοκομεία θα αλλάξουν όψη τονίζει ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος προωθεί τη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. «Η αναβάθμιση θα είναι κτιριακή, στα μηχανήματα και θα είναι στο σύγχρονο μάνατζμεντ ώστε να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας στον 21ο αιώνα».

Για το τι γίνεται με τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και πόσα θα προστεθούν  τελικά από  τις ιδιωτικές κλινικές, ο υπουργός Υγείας απαντά πως «νομίζω θα φτάσουμε και τα 70 και τα 80 κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να γίνει καταμερισμός σωστός από ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε μια δύσκολη στιγμή τους συμπολίτες μας».

ΒΙΝΤΕΟ