Ψυχρολουσία για τους “βαστάζους” του Μητσοτάκη, η επίσκεψη στις ΗΠΑ

«Δεν πρέπει να εμπλακούμε χωρίς κανένα κέρδος σε μία αντιπαράθεση των ΗΠΑ με το Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων καλεσμένος των δημοσιογράφων Στ. Καλόγηρου και Γιώργου Βλάχου .

Ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως κάκιστη τη δημόσια αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την στάση των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως την ίδια ώρα, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν πάρει αποστάσεις από την απόφαση Τραμπ για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, παρότι ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού για τη φιλία του με τον Ερντογάν!

«Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης πιστεύει ότι η Ελλάδα έδωσε χωρίς να πάρει» τόνισε, προσθέτοντας: «Επί μέρες μας έκαναν πλύση εγκεφάλου όλα τα συστημικά ΜΜΕ, ότι δήθεν ο Τραμπ δεν ήθελε να δώσουν συνέντευξη προκειμένου να αποφύγει ακριβώς αυτό που έγινε… Τελικά… τα συστημικά ΜΜΕ υπέστησαν μεγάλη ήττα, και όλοι οι βαστάζοι του Μητσοτάκη υπέστησαν δεινή ψυχρολουσία».
Πιστεύω ότι δεν είναι «ατύχημα» που δεν έχουμε πολιτική ηγεσία αντάξια των περιστάσεων .
Είναι το μοιραίο αλλά φυσιολογικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα εξελίξεων και διεργασιών που συντελούνται μεθοδικά τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Εξελίξεων και διεργασιών στις οποίες η βιομηχανία του θεάματος και τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. –κυρίως η τηλεόραση- δρουν καταλυτικά…
Και ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: «Δυστυχώς, αποκαλύφθηκε ότι τίποτα δεν κερδίσαμε…και από την Τουρκική φρενίτιδα που εμφανίστηκε μετά το ταξίδι…Δεκάδες πτήσεις Τουρκικών μαχητικών γίνονται επάνω από το ελληνικό έδαφος στα Δωδεκάνησα . Εμείς τα είχαμε πει και τα είχαμε γράψει.
Αλλά το Μαξίμου… δεν ακούει, ούτε και μετά την, καταιγίδα που ενέσκηψε από την επόμενη μέρα της συνάντησης…που σάρωσε το ελληνικό χρηματιστήριο και που είδαμε όλοι οι δείκτες να κινούνται πτωτικά, καταγράφοντας μεγάλες απώλειες, ενώ ταυτόχρονα οι μεταβιβάσεις τεράστιων πακέτων μετοχών Εθνικής και Eurobank με σημαντικό discount να προκαλούν ποικίλα σχόλια και ερωτηματικά για τις προθέσεις των διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων και funds που κινούνται στην ελληνική αγορά.
Δυστυχώς αλλά οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, αμφισβητούν έμπρακτα και ολοκληρωτικά το μοντέλο της συναινετικής μας υπαγωγής στο νέο-οθωμανικό σχέδιο, πράγμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και οδηγεί σε περιπέτειες τη χώρα, αφού τα μηνύματα από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ επαναλαμβάνω δεν προμηνύουν τίποτα καλό όσον αφορά τη στάση των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της περιοχής.
Μάλιστα ακριβώς μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ και σε κόντρα της κυβερνητικής προπαγάνδας η Τουρκία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις προκλήσεις για την ΑΟΖ και τον πάγιο παραλογισμό της ότι το Καστελόριζο και τα αλλα μικρά νησιά του Αιγαίου ότι τάχα δεν έχουν υφαλοκρηπίδα… Όμως τόσο το Καστελόριζο όσο η Ρω η Στρογγύλη κ.α. μικρά νησιά που κατοικούνται από μερικές οικογένειες και έχουν οικονομική ζωή έχουν ΑΟΖ.

Βέβαια όλα αυτά καμία σημασία δεν έχουν για την Άγκυρα η οποία θα συνεχίζει την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας μέχρι κάποιος να την σταματήσει ή μέχρι η Ελλάδα να υποχωρήσει.
Τέλος ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος αναφερόμενος στα οικονομικά είπε: Ακόμα και όσοι ήθελαν να πιστέψουν ότι το νέο «καθεστώς ανάπτυξης» που επιβάλλεται στην μνημονιακή Ελλάδα, θα φέρει γλυκούς καρπούς για τους πολλούς, διαπιστώνουν μέρα τη μέρα ότι στήνεται ένα καθεστώς «συσσώρευσης του εθνικού πλούτου σε μια χούφτα ολιγαρχών και μάλιστα διά της εθνικής καταστροφής» και ότι οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους-πολιτικοί μιντιάρχες, τραπεζίτες κλπ μανατζαραιοι τεχνοκράτες, λειτουργούν ως «αποικιοκράτες στην ίδια τους την χώρα», με τα συμφέροντά τους να ταυτίζονται πλήρως και απολύτως με εκείνα των ξένων κρατών και πολυεθνικών που αξιώνουν τον άμεσο έλεγχο της πατρίδας μας.
Η δυσχερής οικονομική θέση των περισσότερων νοικοκυριών, που δεν συμβαδίζει με το διαμορφωμένο επικοινωνιακό τοπίο, αποτυπώνεται στην έρευνα οικονομικής συγκυρίας Δεκεμβρίου 2019 του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σε αυτή το 60% των νοικοκυριών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» παρά το κλίμα ευφορίας που καλλιεργείται μετά την κυβερνητική αλλαγή από τα περισσότερα media σχετικά με την πορεία της οικονομίας, η πραγματικότητα για την μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι παρά μα παρά πολύ δύσκολη…