Ινδαρές: Το κράτος μας εξέθεσε σε κινδύνους που δεν έπρεπε-Πιο οργανωμένη η χθεσινή επιχείρηση

Για την αστυνομική βία την οποία καταγγέλλει, τα ευρήματα στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, αλλά για τη νέα επιχείρηση της αστυνομίας μετά την ανακατάληψη του κτηρίου και τα όσα συνέβησαν χθες, Σάββατο, μίλησε ο πατρινός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές.

Ο κ. Ινδαρές, ο οποίος έπεσε θύμα πρωτοφανούς αστυνομικής βίας μέσα στο ίδιο του το σπίτι, κατά την πρώτη επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν χθες, Σάββατο, έκανε λόγο για «πολεμικό σκηνικό». Παράλληλα, υποστήριξε πως οι εικόνες που βγήκαν στην δημοσιότητα, όπως υποστήριξε, να μην αποτυπώνουν τα όσα πραγματικά συνέβησαν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ινδαρές ανέφερε ότι η νέα επιχείρηση της Αστυνομίας ήταν περισσότερο οργανωμένη, σε σχέση με την προηγούμενη φορά. «Αυτή την φορά δεν μας χτύπησαν το κουδούνι για να περάσουν» είπε τονίζοντας, πως τότε δεν υπήρχε εισαγγελέας προκειμένου να τους ενημερώσει για την επιχείρηση.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του δεν είχαν καμία σχέση με την κατάληψη, σημειώνοντας πως τα παιδιά του κατά την διάρκεια της επιχείρησης ήταν στο μπαλκόνι και αυτό το ξέρουν όλοι, καθώς όλοι τους είδαν. Μάλιστα, σχολίασε πως η οικογένειά του δεν περίμενε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνα της Αστυνομίας για ευρήματα στην κατάληψη, αφού, όπως είπε, δεν είχαν καμία σχέση.

Επίσης, έκανε λόγο για βαναυσότητα από πλευράς των αστυνομικών Αρχών, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως «μια πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να ζητήσει συγγνώμη».

Στη δικαστική οδό ο ξυλοδαρμός του

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Δημήτρη Ινδαρέ, Θεόδωρος Μαντάς, αποκάλυψε πως έχουν δρομολογηθεί δικόγραφα για την υπόθεση και ήδη ερευνάται η συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών που βρέθηκαν στην επιχείρηση, ενώ τόνισε πως «δεν είχε συμμετοχή η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας για το ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν με τον δικηγόρο τους».

Παράλληλα, ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι η ιατροδικαστική έκθεση διεξήχθη κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα πρωτοδικών και, όπως είπε, δείχνει σωματική βλάβη που προήλθε από τους αστυνομικούς.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει συμπληρωματική αναφορά που λέει ότι δεν υπάρχει κανένα εύρημα μέλους της οικογένειας Ινδαρέ στην κατάληψη της Ματρόζου, ενώ σημείωσε ότι «η μόνη κατηγορία που έχουμε για τον κ. Ινδαρέ είναι ότι επιχείρησε να αποτρέψει την σύλληψη των παιδιών του».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε πως είναι προφανές ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν είχαν κανένα προηγούμενο με τα παιδιά του κ. Ινδαρέ ωστόσο, ανέφερε ότι περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: in.gr