(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Δήμος Ερυμάνθου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το πρωί της Κυριακής 12 Ιανουαρίου ο Δήμος Ερυμάνθου στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, βουλευτές του Νομού, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος δημοτών ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου, Θεόδωρου Μπαρή και παρέστησαν στην πρώτη εκδήλωση του Δήμου για το 2020.
Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, Αρχιερατικός Επίσκοπος Φαρρών π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.
Ο κ. Μπαρής στο χαιρετισμό που απηύθυνε αφού ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκέντρωσης ώστε να διασφαλιστεί ισόρροπη ανάπτυξη, στον σχεδιασμό ενός ουσιαστικού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων με έμφαση, καθώς και στην ενίσχυση των μικρών κυρίως, δήμων με προσωπικό, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα του σχεδιασμού και της υλοποίησης έργων. Ακόμη, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου επανέλαβε πως η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι το «κλειδί» για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων, αλλά και αντιμετώπισης των προβλημάτων, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που είτε υλοποιούνται, είτε έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή, όπως η άμεση λειτουργία και αξιοποίηση του Φράγματος Πείρου- Παράπειρου, η βελτίωση του οδικού δικτύου με έμφαση στην Πατρών- Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και της Πατρών- Τριπόλεως (111), η Κ7 για τη διασύνδεση της «111» με την Περιμετρική της Πάτρας, κ.α.
«Ο Δήμος μας είναι μικρός, όμως μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Δυτική Ελλάδα αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Το 2020 είναι ένα έτος πρόκληση και για τους ΟΤΑ, οι οποίοι καλούνται αφενός να ορθοποδήσουν μετά την μακροχρόνια κρίση κι αφετέρου να βρουν την ταυτότητά τους στο νέο, σύγχρονο περιβάλλον. Κάθε προσπάθεια για να ευοδωθεί απαιτεί σύμπνοια, συνεργασία και επιμονή. Θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο κ. Μπαρής.
Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, οι βουλευτές Αχαΐας, Χρ. Αλεξοπούλου και Α. Κατσανιώτης, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, Απ. Κατσιφάρας, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ., Μαρ. Σκανδάμης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδ. Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος και Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Σπ. Μυλωνάς, ο Διοικητής του 1ου Π.Σ. κ. Μαρτζάκλης, ο Διοικητής του ΑΤ Χαλανδρίτσας, Θ. Χριστόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.α.
Να σημειωθεί πως το φλουρί κέρδισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος.