Οθωνας σε ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως θεωρείτε τον Παυλόπουλο… μετενσάρκωση του Αρη Βελουχιώτη;

Με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο σχολίασε σε τηλεοπτική εκπομπή το μέλος του Π.Σ του  Κινήματος Αλλαγής  Μανώλης Όθωνας, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Απευθυνόμενος σήμερα το πρωί στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά: Είναι  πολιτικά περίεργη αυτή η επιμονή σας για τον κ. Παυλόπουλο την ώρα που παριστάνετε τους πούρους αντιδεξιούς, εκτός πια  αν  πρόκειται για την μετενσάρκωση του  Άρη Βελουχιώτη και το αγνοούμε όλοι οι υπόλοιποι»!

powered by Rubicon Project
Γιατί το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει τον εκλογικό νόμο
Σχολιάζοντας δε την αναφορά ότι η  πρόταση του εκλογικού νόμου της κυβέρνησης μοιάζει με την αντίστοιχη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε τα εξής:

“Η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την δική μας πρόταση και φυσικά θα την καταψηφίσουμε. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ιδέα κλιμακωτού bonus για να επιβάλλει ένα απόλυτα πλειοψηφικό σύστημα. Μας δείχνει μια καμήλα και λέει ότι είναι άλογο λες και δεν βλέπουμε πως και καμπούρα έχει και δεν τρέχει”.

Οπως εξήγησε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φ. Γεννηματά, “το κρίσιμο σημείο στην δική μας πρόταση –  που διατυπώθηκε σε ανύποπτο χρόνο άρα δεν σχετίζεται με την με τις σκοπιμότητες της συγκυρίας –  είναι το όριο εκείνο που μετατρέπει μία λαϊκή μειοψηφία σε αυτοδύναμη κυβέρνηση”.

Για να προσθέσει ο Μανώλης Οθωνας: “Εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής σταθερότητας και λέμε ναι στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις όταν ο κόσμος με την ψήφο του δείξει ότι θέλει μία τέτοια κυβέρνηση αν π.χ  δώσει στο πρώτο κόμμα 40% και πάνω.  Δεν συμφωνούμε όμως να παράγονται αυτοδύναμες κυβέρνησης με  χαμηλότερα ποσοστά. Με την  πρόταση της κυβέρνησης  με το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου το πρώτο κόμμα  έχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 36%»
Πηγή: iefimerida.gr –