(Φωτο)-Ξύλο και χημικά μετά τις ανακαταλήψεις στο Κουκάκι

Ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. • Πληροφορίες για τραυματίες. • Λίγο πριν τις 19.00, ξεκίνησε από τις δυνάμεις καταστολής η επιχείρηση για να μπουν στις καταλήψεις.

Ανακατάληψη των κτιρίων που είχαν εκκενωθεί (18 Δεκεμβρίου) έπειτα από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στην περιοχή του Κουκακίου (σε Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21) στην Αθήνα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ωστόσο, περίπου μία ώρα μετά τις ανακαταλήψεις κι ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης, έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις της αστυνομίας (αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ), οι οποίες προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και κυνήγησαν τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό εάν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έχουν γίνει 9 προσαγωγές.

EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές κατέφυγαν στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, από όπου έγινε έκκληση για νέα συγκέντρωση.

Λίγο πριν τις 19.00, οι δυνάμεις καταστολής ξεκίνησαν επιχείρηση να μπουν στις καταλήψεις.

Άνδρες της ΕΚΑΜ σπάζουν τις εισόδους ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Το κείμενο για τις ανακαταλήψεις

«Είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κείμενο που ανήρτησαν στο athens.indymedia.org.

athens.indymedia.org

Το κείμενο που φέρει την υπογραφή της «Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου» αναφέρει επίσης: «Μαζί με δεκάδες συντρόφια από τον αναρχικό / αντιεξουσιαστικό χώρο, που χωρίς αυτόν καμιά κατάληψη δεν θα ήταν δυνατή, παίρνουμε πίσω τα σπίτια της κοινότητας με στόχο να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες, να επαναλειτουργήσουν οι δομές αλληλεγγύης και να ξαναβρούν έδαφος σχέσεις ελεύθερες από την πατριαρχία τον ρατσισμό και την ιεραρχία. Να ανοίξουν ξανά τα σπίτια στην γειτονιά και στο κίνημα με εκδηλώσεις, γλέντια και αγώνες».

Θυμίζουμε πως η εισβολή της αστυνομίας σε κατειλημμένο κτίριο επί της οδού Ματρόζου, οδήγησε στο ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, στην επιχείρηση-φιάσκο στο Κουκάκι.

⇒ Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Ματρόζου 45 και την Παναιτωλίου 21 καλεί η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου», την Κυριακή (12/01) στις 12:00.