(Βίντεο)-Ηλεκτρικό ποδήλατο σου επιτρέπει να επιπλέεις στο νερό!

Μια νεοφυής επιχείρηση από τη Νέα Ζηλανδία που ονομάζεται Manta5 Guy έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ικανό να κινείται στο νερό, φτάνοντας ακόμα και τα 20 χλμ/ώρα.

Το όνομα του ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι Hydrofoiler XE-1 και σχηματικά αλλά και σχεδιαστικά θυμίζει υδροπτέρυγα. Διαθέτει μια έλικα που επιτρέπει στο ποδήλατο να μη βυθίζεται όσο ο αναβάτης κάνει πεντάλ για να αυξήσει την ταχύτητα και να του δώσει ισχύ.

 

«Η κίνηση που καλείται να κάνει ο αναβάτης είναι η ίδια με αυτή που θα έκανε κανείς σε μια προπόνηση που γίνεται με ποδήλατο στο βουνό ή στο δρόμο», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γκρεγκ Τζόνστον.

 

Η Manta5 Guy υποστηρίζει ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο θα αλλάξει τα θαλάσσια σπορ, αφού οι αναβάτες θα μπορούν πλέον να κάνουν ποδήλατο σε ποτάμια, λίμνες και στον ωκεανό κατά μήκος της ακτής. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Χόγουαρντ Γουίλις επισημαίνει ότι αυτή η δραστηριότητα θα μπορούσε να ενταχθεί και στην κατηγορία αναψυχής αλλά και του αθλητισμού.

Η εταιρεία λάνσαρε για πρώτη φορά το ηλεκτρικό ποδήλατο το 2017, δηλώνοντας ότι από τότε έχει αρχίσει να αυξάνεται η ζήτησή του σε όλο τον κόσμο, με την περισσότερη ζήτηση να προέρχεται μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ, η οποία είναι μια «προοδευτική αθλητική αγορά», σύμφωνα με τον Γκρεγκ Τζόνστον.

Το βάρος του είναι πολύ μικρό ώστε ο αναβάτης να μπορεί εύκολα να το μεταφέρει και να εξασκηθεί κάνοντας ποδήλατο ενώ επιπλέει στη θάλασσα!