Τραγωδία στο Μεταξουργείο: «Ελάτε γρήγορα, οι γονείς μου δεν ξυπνάνε»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε ο μεγαλύτερος γιος του ζευγαριού από το Πακιστάν που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του πιθανότατα από διαρροή υγραερίου στη σόμπα που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν μετέφερε στο protothema.gr ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησε το 16χρονο αγόρι όταν διαπίστωσε ότι οι γονείς του ήταν αναίσθητοι.

Σύμφωνα με την συγκλονιστική μαρτυρία το 16χρονο αγόρι κάλεσε το ΕΚΑΒ και είπε στους διασώστες «ελάτε γρήγορα οι γονείς μου δεν ξυπνάνε.

Όπως λέει στο protothema.gr o φίλος της οικογένειας που ανέβηκε στο διαμέρισμα και μίλησε με τα παιδιά, ο 16χρονος έσπασε την πόρτα του δωματίου των γονιών του όταν αυτοί δεν του απαντούσαν.

Άλλη γειτόνισσα και φίλη του άτυχου ζευγαριού που μιλήσε στο protothema.gr έκανε λόγο για μια πολύ αγαπητή στην περιοχή οικογένεια η οποία ζούσε 10 χρόνια στην Ελλάδα.

«Έχουμε συγκλονιστεί από το θάνατο των δυο ανθρώπων. Ήταν πολύ καλοί άνθρωποι και οι δυο. Πριν τρεις μέρες γύρισαν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο Πακιστάν γιατί είχαν πάει να δουν τους συγγενείς τους. Κρίμα, γιατί ήταν πολύ αγαπητοί έδω στη γειτονιά. Το διαμέρισμα ήταν δικό τους γιατί οι άνθρωποι δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, είχαν κατάστημα με ρούχα στην Ομόνοια και έμεναν εδώ πάνω από δέκα χρόνια. Είχαν τρία αγοράκια ανήλικα, τα οποία ήταν πολύ δεμένα με τους γονείς τους. Κρίμα που χάθηκε μια τόσο καλή οικογένεια από τη γειτονιά μας».

Το χρονικό της τραγωδίας

metaxourgio-tragodia
Ο άτυχος πατέρας από το Πακιστάν

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν οι πρώτοι που ενημερώθηκαν το πρωί της Παρασκευής για την τραγωδία στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Βίκτωρος Ουγκό.

Όπως προέκυψε ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του, ηλικίας 55 και 42 ετών αντίστοιχα, εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο δωμάτιό τους στο διαμέρισμα στο οποίο έμεναν μαζί με τα τρία παιδιά τους ηλικίας 16, 11 και 7.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το άτυχο ζευγάρι είχε μέσα στην κρεβατοκάμαρα μια σόμπα υγραερίου, γι’ αυτό εκτιμάται ότι ο θάνατος οφείλεται σε διαφυγή του αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο της τραγωδίας, παρόμοια σόμπα είχαν και τα παιδιά στο δωμάτιο τους, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα εκεί.

Κατά πληροφορίες οι διασώστες του ΕΚΑΒ ότι οι σοροί του άτυχου ζευγαριού από το Πακιστάν που είχε κατάστημα στην περιοχή ήταν σε ακαμψία, στοιχείο που δείχνει ότι οι γονείς των τριών παιδιών έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τις έρευνες έχουν αναλάβει αστυνομικοί από το ΑΤ Ομονοίας προκειμένου να διακριβώσουν τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.