Στα ύψη η ένταση στο Αιγαίο – Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις και σήμερα

Η προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά στα ύψη συνεχίστηκε και σήμερα, στον απόηχο της τετραμερούς συναντήσεως του Καΐρου, με παραβάσεις, παραβιάσεις και μία εμπλοκή, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Σήμερα, 5 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων, συνολικώς 11 αεροσκάφη, από τα οποία τα 4 από τα μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 9 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 11 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, όλες από τα μαχητικά, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ακόμα σημειώθηκε 1 «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.