Εκάλη: Ψάχνουν τους ληστές που «μπούκαραν» στη βίλα του εφοπλιστή Σταφυλοπάτη

advertisement
Το τμήμα ασφαλείας Κηφισιάς έχει αναλάβει και ερευνά την επίθεση ληστών στο σπίτι του γνωστού εφοπλιστή Φραγκίσκου Σταφυλοπάτη στην Εκάλη.

Ο εφοπλιστής ενημερώθηκε από την αστυνομία για το περιστατικό, καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό. Έτσι ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση για το περιστατικό. Αυτή που έχει καταθέσει είναι η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, η οποία ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους κακοποιούς.

Οι δύο άνδρες φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα αρχικά παραβίασαν στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης την εξώπορτα της μονοκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Ερμιόνης πριν να καταφέρουν να μπουν στο κτήριο παραβιάζοντας και την κεντρική είσοδο.

Όταν μπήκαν στην μονοκατοικία οι δύο ληστές, ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό από τις Φιλιππίνες την οποία απείλησαν με τα όπλα τους.

FRAGISKOSSTAFULO
Ο εφοπλιστής Φραγκίσκος Σταφυλοπάτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αφαίρεσαν 2.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Ωστόσο οι αστυνομικοί περιμένουν να επιστρέψει ο εφοπλιστής από το εξωτερικό, προκειμένου να τους δώσει συγκεκριμένη λίστα με τα αντικείμενα που έχουν αφαιρεθεί από το σπίτι, καθώς η οικιακή βοηθός δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές παρακολουθούσαν για καιρό το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν για την απουσία του ιδιοκτήτη.