Ευρωπαϊκό κεκτημένο» και «διεθνές δίκαιο» προτάσσουμε εμείς!

Με γκρίζες ζώνες, παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, αποστολέςμεταναστών και προσφύγων, σεισμικές έρευνες και γεωτρύπανα να τρυπάνε το βυθό μας, ανταπαντούν οι Τούρκοι. Ποιός λέτε ότι έχει το πάνω χέρι στην γεωπολιτική σκακιέρα;

Κομπάζουν τα κόμματα για το πιο είναι πιο προοδευτικό και δημοκρατικό από το άλλο. Οι γείτονές μας κομπάζουν για την ισχύ των όπλων τους. Στην επικείμενη αναμέτρηση από την μια πλευρά οι «δημοκρατικές» και «προοδευτικές» δυνάμεις και από την άλλη οι ετοιμοπόλεμες και φανατισμένες ορδές του Αττίλα. Δεν θα είναι μια παρτίδα στο σκάκι. Θα είναι μια παρτίδα ζωής και θανάτου. Ο τρόπος που αντιλαμβάνονται το πρόβλημα οι κομματικοί σχηματισμοί, παρουσιάζοντας ως προμετωπίδα της άμυνάς μας το διεθνές δίκαιο και το επίπλαστο μύθευμα  ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης, προκαλεί θυμηδία στους γείτονες, προβληματισμό και ανασφάλεια στους Έλληνες .

Ο εφησυχασμός, η υποχωρητικότητα, η αποδοχή και η φιλοξενία προσφύγων και λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια, οι όψιμοι αυτοσχεδιασμοί στην εξωτερική πολιτική και κυρίως η ύπνωση της εθνικής μας συνείδησης, είναι επιβαρυντικοί παράγοντες στην επερχόμενη δοκιμασία.

Να αποτινάξουμε από πάνω μας τον μανδύα του εθνομηδενισμού που χρόνια τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας ταιριάζει. Να προετοιμαστεί ψυχολογικά ο πληθυσμός για κάθε ενδεχόμενο. Κανείς πολιτικός δεν έχει την συνταγματική, ηθική και λαϊκή εξουσιοδότηση να υποχωρήσει σε απόπειρα καταπάτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Να αντλήσουμε δύναμη και αυτοπεποίθηση από τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων και όλων των μαχών που κέρδισαν αυτοί που κρατούσαν με πίστη και θάρρος τις σημαίες και τα λάβαρα του έθνους.

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος