«Sputnik»: Η Αθήνα ενδιαφέρεται για την αγορά F-35

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει μαχητικά F-35», γράφει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Sputnik» σχολιάζοντας τις συνομιλίες που είχαν στον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Αθήνα πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των F-35», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δημοσιογράφους ύστερα από την συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ , Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει η γερμανική έκδοση του ρωσικού πρακτορείου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, το οποίο θα έχει ως στόχο την αγορά μιας νέας μοίρας αεροσκαφών.

Ο Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα είχε αγοράσει νωρίτερα τα μαχητικά F-35 αν διέθετε τους πόρους.

Όπως σχολιάζει η γερμανική έκδοση του πρακτορείου «Sputnik» , ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Τραμπ ότι η Ελλάδα είχε ήδη αρχίσει τον εκσυγχρονισμό των F-16 και πιθανόν να τον έχει ολοκληρώσει έως το 2023 ή το 2024.

«Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας βρίσκονται στην «καλύτερη φάση», όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ», υποστηρίζει το επίμαχο άρθρο.