ΠΑΤΡΑ: Πρόστιμα σε επαγγελματίες και πελάτες σε καταστήματα, για το κάπνισμα – Τι έδειξαν οι έλεγχοι μέσα στις γιορτές

διαίτερα ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και την προστασία της δημόσιας υγείας κατά την περίοδο των εορτών «παρά τη “χαλαρή” διάθεση των ημερών αυτών».

Όπως αναφέρεται το πρόγραμμα τηρήθηκε απαρέγκλιτα και κατά «την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους τα μεικτά κλιμάκια των Ε.Α.Δ.-ΕΛ.ΑΣ συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό τους ελέγχους».

Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Α.Δ. η πρώτη σύσκεψη του έτους για τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκου, και των συνεργατών του.

Σύμφωνα με ενημέρωση για τους διενεργηθέντες ελέγχους συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο για το διάστημα Πέμπτη 02.01.2020 έως και Τετάρτη 08.01.2020:

Από το σύνολο των 101 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 82,2% των περιπτώσεων ενώ 12 φυσικά πρόσωπα βρέθηκαν να καπνίζουν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν.

Συνολικά βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 15.200 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους διενεργηθέντες ελέγχους.
Πάτρα: Ελέγχθηκαν 3 καταστήματα /κέντρα διασκέδασης τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Σε μία από τις επιχειρήσεις βρέθηκε καπνίζων σε μη επιτρεπόμενο χώρο με συνέπεια να επιβληθεί πρόστιμο των 100€ στον καπνίζοντα και 1000€ στην επιχείρηση (επιφανείας άνω των 100 τμ).