ΠΑΤΡΑ: Ο εκπαιδευτικός Ηλίας Γκοτσόπουλος νέος διοικητικός διευθυντής στο ΕΑΠ

Καθήκοντα διοικητικού διευθυντή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), αναλαμβάνει άμεσα ο Ηλίας Γκοτσόπουλος. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση με καθοριστικές αρμοδιότητες για τη λειτουργία του ΕΑΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή Γκοτσόπουλου για τη θέση αυτή, ζυγίστηκε αρκετά από τους αρμοδίους και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί είναι ιδιαίτερης βαρύτητας και άπτονται άμεσα της λειτουργίας και της μελλοντικής εξέλιξης του ΕΑΠ.
Η επιλογή Γκοτσόπουλου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντικό βοηθητικό παράγοντα στην προώθηση και την υλοποίηση του σχεδίου αναβάθμισης του ΕΑΠ που έχει ήδη δρομολογήσει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής.
Το εγχείρημα Ζώρα απαιτεί ικανό στελεχειακό δυναμικό που να είναι σε θέση να το υπηρετήσει.
Ο Ηλίας Γκοτσόπουλος έχει αποδείξει τις ικανότητές του και τη δυναμική του.
Είναι δάσκαλος και μουσικός. Υπηρετεί για 32 χρόνια την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων τα 18 σε θέσης ευθύνης σχολείων και εκπαιδευτικών δομών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κατέχει master στον Σχεδιασμό, την Ανάπτυξη και την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Κοινωνικών Οργανισμών.
Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά, έχοντας μεταξύ άλλων εκλεγεί:
  • Αντιπρόεδρος της Δημοτικής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας.
  • Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μονάχου.
  • Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.
  • Δημοτικός σύμβουλος Πάτρας.