Μιχαηλίδου: Το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας θα καλύπτει το 99% των Ελλήνων

advertisement

Στις 22 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», η Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνεται η πληρωμή των 2.000 ευρώ στους δικαιούχους. «Τα 1.000 ευρώ θα δίνονται στην τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα της γέννας και τα άλλα 1.000 ευρώ μετά από έξι μήνες», σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Επίδομα γέννας: Θα το παίρνουν και πολίτες τρίτων χωρών
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει η κατανομή των χρημάτων για όλες τις γέννες που έχουν γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 ενώ τόνισε ότι θα καλύπτεται η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. «Οι δικαιούχοι είναι διευρυμένοι καθώς η λογική είναι ότι πρόκειται για επίδομα που πρέπει να δίνεται για δημογραφικούς και όχι για προνοιακούς σκοπούς. Το επίδομα αυτό εισοδηματικά δίνεται στο 99% των Ελλήνων» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου.
Αναφορικά με το αν το επίδομα θα δίνεται και σε αλλοδαπούς, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι αυτό θα γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. «Μας νοιάζει οι πολίτες να είναι νόμιμα και μόνιμα στη χώρα. Το επίδομα θα δίνεται και σε πολίτες τρίτων χωρών που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία δώδεκα χρόνια ακόμα και αν δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα».