Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι μπορούν να κάνουν ένσταση -Λήγει η προθεσμία

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν πλέον όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση το αίτημα ένστασης για το Κοινωνικό Μέρισμα υποβάλλεται σε περίπτωση μη έγκρισης της αρχικής αίτησης, με την προθεσμία να λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Η ένταση για το Κοινωνικό Μέρισμα δεν αφορά τις περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω IBAN, σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. Τα αιτήματα ένστασης για το Κοινωνικό Μέρισμα συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος ξεκίνησε να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 30 Δεκεμβρίου 2019.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι των 700 ευρώ του Κοινωνικού Μερίσματος είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό – ηλικιακό κριτήριο.