ΑΧΑΪΑ: Στο Πατριαρχείο ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλος – Για τα Θεοφάνια

Στην Κωνσταντινούπολη, στον εορτασμό των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προσκεκλημένοι του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, βρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Σπανό.
Ο κ. Παπαδόπουλος, παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, καθώς και την τελετή αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εκπροσωπώντας τον Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945.
Μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέθεσε τράπεζα, όπου ο δήμαρχος Καλαβρύτων του προσέφερε συμβολικά δώρα, μεταξύ των οποίων τη «Μαρτυρική Μάνα» που αποτελεί σύμβολο της πόλης των Καλαβρύτων.
Ακολούθως σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος τόνισε: «Στο κέντρο της Ορθοδοξίας ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε σ’ ένα συγκλονιστικό γεγονός. Αυτό του Καθαγιασμού των Υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο, καθώς και της Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Η επίσκεψη είναι ιδιαίτερα συμβολική για τα Καλάβρυτα και την ιστορία της περιοχής».