ΑΧΑΪΑ: Οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας στο ίδιο τραπέζι – Για εκκρεμή θέματα

Την πρώτη του σύσκεψη για το έτος 2020 με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκάλεσε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, με σκοπό τον εποικοδομητικό διάλογο, αλλά και την εύρεση τρόπων επίλυσης ζητημάτων και τον από κοινού σχεδιασμό διεκδικητικών κινήσεων, σε πλαίσιο αγαστής συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Το «παρών» έδωσαν όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων της μειοψηφίας και ειδικότερα οι κ.κ. Χρήστος Γούτος, Βασιλική Ψυχράμη, Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελική Κουρή.

Ο κ. Καλογερόπουλος, αφού καλωσόρισε τους επικεφαλής, τόνισε τη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στη συνεργατικότητα, στην αλληλοενημέρωση και στην κατάθεση απόψεων και προτάσεων, με στόχο τη βελτίωση του δημοτικού έργου και κατ’ επέκτασιν της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε δημιουργικός διάλογος για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην ενίσχυση και αναβάθμιση δημοσίων υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ., τα Αστυνομικά Τμήματα, το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου κ.α., στη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών έργων στα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα (Ολυμπία Οδός, σιδηροδρομική γραμμή), στη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος ΤΕΙ στο Αίγιο, στη διαχείριση των υδάτων του ποταμού Σελινούντα, στη διάβρωση των ακτών, καθώς και στην επίσπευση των διαδικασιών για το έργο της κατασκευής των εσωτερικών δικτύων του αποχετευτικού των παραλιακών οικισμών του Δήμου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων να συγκαλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις, με διάθεση σύμπνοιας και συμβολής όλων των δημοτικών δυνάμεων στην επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που αφορούν σε κάθε γωνιά του Δήμου Αιγιαλείας, όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Καλογερόπουλος.