ΠΑΤΡΑ: Στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο Νεκτάριος Φαρμάκης – Στη Λωζάνη ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης αναχωρεί σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 για την Λωζάνη της Ελβετίας, προκειμένου να παραβρεθεί στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020.
Ο κ. Φαρμάκης αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, προκειμένου να ενισχύσει προσωπικά την ελληνική αποστολή στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της περαιτέρω ανάδειξης της κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Κατά την παραμονή του θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach, καθώς επίσης με μέλη της Δ.Ο.Ε., της Ε.Ο.Ε, και άλλους παράγοντες της διεθνούς αθλητικής κοινότητας.
Σημειώνεται πως το 2020 είναι Ολυμπιακή χρονιά και τον προσεχή Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Φαρμάκης θα επιδιώξει την αναβάθμιση των σχέσεων της περιοχής με το διεθνές ολυμπιακό κίνημα, με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της «Γης της Φλόγας» και την εκμετάλλευση πολυεπίπεδων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών