Μονόδρομος η παραίτηση

 

Αν και δεν είχαμε σκοπό να αντιδικήσουμε ή αν το θέλετε να ασχοληθούμε αυτήν την περίοδο με τον Διοικητή του Γ.Ν Πατρών τον Κον Σερεμέτη, που επί της ουσίας αποτελεί πλέον παρελθόν για τον χώρο μας, αλλά επειδή προκληθήκαμε οφείλουμε να απαντήσουμε. Έτσι λοιπόν γνωρίζουμε στον Κον Σερεμέτη αλλά και στους πολίτες της περιοχής μας ότι χωρίς επαρκή θέρμανση είναι:
ü Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, το ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ, η ΠΥΡΗΝΙΚΗ κλπ άλλοι χώροι του διωρόφου κτιρίου, το τελευταίο 10ήμερο λόγω βλάβης που θα επιδιορθωθεί σήμερα και μάλιστα μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν προφανώς λόγω του θορύβου που προκλήθηκε.
ü Το ισόγειο του 7ορόφου κτιρίου, αλλά και το ισόγειο του Ταχύρρυθμου.
ü Το 7όροφο κτίριο, που πιθανά λόγω δαπάνης, δεν είχε θέρμανση την νύχτα και που τις τελευταίες ημέρες με πρωτοβουλίες των Εργαζόμενων της τεχνικής υπηρεσίες παρατάθηκε μέχρι την 01:15, αφήνοντας ακάλυπτο όλο το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την 06:00 πρωινή.
ü Το ταχύρρυθμο, εκεί αν είσαι τυχερός και έχεις AIRCONTISION, έχεις την αναγκαία συμπληρωματική θέρμανση, ανεβάζοντας έτσι το κόστος στο κατακόρυφο. Αν όχι, όπως ο 3ος όροφος και ειδικά το τμήμα του οικογενειακού προγραμματισμού που δεν λειτουργεί ούτε το καλοριφέρ ούτε το aircontision αδυνατείς ακόμη και να εξετάσεις τον ασθενή.
ü Το Γραφείο της Νοσηλευτικής από την οποία σήμερα ζητάτε σχετική ενημέρωση, οι ειδικότητες, το ρευματολογικό και το αρχείο, όπου ζεσταίνονται με σώματα καλοριφέρ, αερόθερμα από το σπίτι τους, για τα οποία υπάρχουν και οι σχετικές φωτο, όπως οι συνημμένες και για τους άπιστους είμαστε στην διάθεσή τους.
Συνεπώς δεν είναι συκοφαντία η δημοσιοποίηση των προβλημάτων αυτών, ούτε καμιάς άλλης σκοπιμότητας, όπως λαϊκίστικα επικαλείται ο Κος Σερεμέτης για να καλύψει τις αρρυθμίες του, αλλά μονόδρομος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αυτά που ο ίδιος απαξίωνε και απαξιώνει παρά τις πάμπολες σχετικές επιστολές και επισημάνσεις μας. Αν δεν δημοσιοποιούσαμε τα προβλήματα με την θέρμανση στην νεφρολογική, όπου οι ασθενείς έφερναν σόμπες θέρμανσης από το σπίτι τους, αυτό δεν θα λυνόταν. Αν δεν δημοσιοποιούσαμε το πρόβλημα με τον κλιματισμό της τοξικολογίας, που εκκρεμούσε επί ένα ολόκληρο εξάμηνο, αυτό δεν θα λυνόταν, όπως και πολλά άλλα.
Δεν δημοσιοποιούμε τα προβλήματα για να συκοφαντήσουμε το Νοσοκομείο, απεναντίας τα δημοσιοποιούμε για να αντιμετωπιστούν και να λειτουργήσουμε καλύτερα προς όφελος του πολίτη και αυτό δεν θα έπρεπε να λέγεται σε εμάς, στο Σωματείο μας που έχει βάλλει πλάτη για να πετύχει και πέτυχε με την επιμονή του την ύπαρξη και παραμονή αυτού του Νοσοκομείου, αυτό που κάποτε με αφορμή τον σεισμό φαινόταν αδύνατο.
Και βεβαίως οι καταγγελίες μας δεν έχουν αποδέκτες τους Συναδέλφους μας, για τους οποίους όψιμα κόπτεστε και οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, αλλά εσάς που έχετε την κυρίαρχη ευθύνη, δεδομένου ότι είχατε ενημερωθεί για όλα αυτά. Γι΄ αυτό σταματήστε να ψάχνετε για συνενόχους.
Επίσης απαντώντας και στις υπόλοιπες ανεπίκαιρες αναφορές του Σερεμέτη, θυμίζουμε ότι είναι υπαρκτό το πρόβλημα με τους φυματικούς, πρόβλημα που αν έβλεπε τι ισχύει σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις Νοσοκομείων της χώρας μας δεν θα έκανε αυτές τις επιπολαιότητες στην μεταστέγαση. Ναι υπήρξαν κλοπές χαλκού από το ταχύρρυθμο, όπως και άλλων υλικών όπου του προσκομίσαμε και σχετικές φωτο και δεν έκανε τίποτε. Ναι δώσαμε συνέντευξη στο Αλ Τζαζίρα και όχι μόνον για την κατάσταση του Νοσοκομείου στα ΤΕΠ και όχι μόνον, που αυτός δεν επιλαμβανόταν και αυτό φαίνεται σήμερα με τον καλύτερο δυστυχώς τρόπο.
Συνεπώς κύριε Σερεμέτη η σιωπή για εσάς είναι χρυσός και βεβαίως μονόδρομος η παραίτησή σας γιατί όσο παραμένετε δεινά φέρνεται και τίποτε άλλο, όπως η πρόσφατη επιλογή σας για απολύσεις καθαριστριών χωρίς να έχετε τέτοια δικαιοδοσία κλπ άλλα.

Κώστας Πετρόπουλος

Σωματείο Εργαζομένων “Ιπποκράτης”