Κριτική σε ευχές!! Ναι, το είδαμε και αυτό στην Πάτρα

Αποκωδικοποίησε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου ο κ. Π. Ψωμάς επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΠΙΡΑΛ» και δεν του άρεσε γιατί είχε λέξεις με αρνητική χροιά.

Η αναφορά γίνεται για τις θέρμες ευχές του Δημάρχου Κ. Πελετίδη στους φτωχούς, σε όσους αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα επιβίωσης, στους μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου, στα παιδιά που έχουν ανάγκη του δεκατιανού, στις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς, στις οικογένειες που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Όλα αυτά τα βρήκε αρνητικά και δυσάρεστα ο κ. Ψωμάς.

Μια πρώτη επισήμανση είναι ότι για να αποκωδικοποιήσεις ένα μήνυμα πρέπει να έχεις τους ανάλογους κωδικούς.

Και όταν προσπαθείς να αναλύσεις τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη σε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες, με τους «κωδικούς» της αφωνίας και στήριξης των πολιτικών που οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος του λαού σε αυτή την κατάσταση, σίγουρα μπερδεύεσαι.

Εκτός, αν θεωρείς ότι όλα αυτά είναι απλά η «σκόνη» των πολιτικών που στήριξες όλα τα προηγούμενα χρόνια και χρονιάρες μέρες πρέπει να τα κρύψεις κάτω από το χαλί ενός τετριμμένου ευχολόγιου.
Δεν θα έμπαινα στον κόπο να σχολιάσω τα όσα έγραψε ο κ. Ψωμάς, αν δεν υπήρχε το πολιτικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει: «Του αρέσει (του δημάρχου) η δυστυχία των ανθρώπων για να μπορεί να τη διαχειρίζεται και να την εκμεταλλεύεται. Θέλει να είμαστε φτωχοί και καταφρονημένοι».

Δεν είναι ένα ακόμα ρηχό και παιδαριώδες ψυχαναλυτικού τύπου πολιτικό συμπέρασμα. Είναι ύβρις, ύβρις απέναντι στον Δήμαρχο, τη Δημοτική αρχή και κυρίως σε όλους όσοι τόσα χρόνια τώρα αντιπάλεψαν τις πολιτικές που φτωχοποίησαν τον λαό μας.

Γιατί τον λαό τον εκμεταλλεύονται αυτοί που εφαρμόζουν χρόνια τώρα αντιλαϊκές πολιτικές, αυτοί που εφάρμοσαν τα μνημόνια, αυτοί δηλαδή με τους οποίους συνεργάζεται ο κ. Ψωμάς που τους ψηφίζει στα διάφορα όργανα διοίκησης.

Ουσιαστικές ευχές είναι αυτές που συνοδεύονται με πράξεις, που θα δώσουν αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα και όχι από ιλουστρασιόν ευχολόγια.
Από αυτά έχει κακή πείρα ο λαός μας.

Και ο Δήμαρχος παλεύει μαζί με τον λαό να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι καλύτερο για να ανακουφίσει όσους έχουν πληγεί από τις πολικές τους με πράξεις, όχι με λόγια.
Ότι ο κ. Ψωμάς «πηρέ κόκκινα γυαλιά» και ότι έχει μια ιδιόρρυθμη πολιτική μυωπία που δεν βλέπει τις πολιτικές των κομματικών παρατάξεων που συνεργάζεται είναι γνωστό.

Τώρα, δεν ξέρω αν αυτό είναι που τον εμπόδισε να διαβάσει ότι το μήνυμα του δημάρχου αναφέρει:

«Με ελπίδα, αισιοδοξία, ενότητα και αγώνα μπορούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα πιο ευτυχισμένο αύριο, με ειρήνη και ευημερία, για μας και τα παιδιά μας».

Με πράξεις, λοιπόν, και όχι με ευχολόγια…

Άρθρο του Στέλιου Παλαρμά

Εκπαιδευτικού,

μέλους της Σχολικής Επιτροπής

ου Δήμου Πατρέων