Χαμενεΐ για τις πυραυλικές επιθέσεις: Εχθές χαστουκίσαμε τις ΗΠΑ στο πρόσωπο

«Εχθές το βράδυ χαστουκίσαμε (τους Αμερικανούς) στο πρόσωπο» είπε στο διάγγελμά του το πρωί της Τετάρτης ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σχολιάζοντας τις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης εναντίον αμερικανικών βάσεων στις ΗΠΑ.

Στο διάγγελμά του, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν επισήμανε ότι η στρατιωτική δράση «δεν είναι επαρκής αντίδραση» για τον θάνατο του «μάρτυρα» Κασέμ Σουλεϊμανί. «Η παρουσία των ΗΠΑ είνα πηγή διαφθοράς στη Μέση Ανατολή και πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν. Έφεραν πολέμους, προκάλεσαν καταστροφή και διχόνοια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χαμενεΐ.

Νωρίτερα, είχε πλέξει το εγκώμιο του Ιρανού υποστράτηγου, χαρακτηρίζοντάς τον «γενναίο και συνάμα σοφό» επισημαίνοντας ότι ο συνδυασμός αυτών των αρετών δεν αφορούσε μόνο στο πεδίο της μάχης αλλά και στον πολιτικό χώρο. Ήταν ένας πραγματικός πιστός, που αξιοποιούσε τα χαρίσματά του για να υλοποιήσει το θέλημα του Θεού, υπογράμμισε μεταξύ άλλων για τον Κασέμ Σουλεϊμανί, συμπληρώνοντας ότι προσπαθούσε πάντα να προστατέψει ζωές.