Αεροπορικό δυστύχημα στο Ιράν: Καναδοί, Σουηδοί, Γερμανοί και Ουκρανοί μεταξύ των θυμάτων

Ουκρανοί, Ιρανοί και πολλοί Σουηδοί είναι μεταξύ των νεκρών του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί στην Τεχεράνη.

 

Το αεροπλάνο συνετρίβη μόλις δύο λεπτά μετά την απογείωσή του, με την ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν να ανακοινώνει πως η συντριβή του οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία με τους 176 επιβαίνοντες – 167 επιβάτες και 9 μέλη του προσωπικού, να βρίσκουν τραγικό θάνατο. Περισσότερες όμως πληροφορίες για τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, θα δώσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines.

Οι εθνικότητες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Βαντίμ Πρυστάικο να τουιτάρει τις εθνικότητες των 176 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Σύμφωνα με το Tweet πρόκειται για 82 Ιρανού, 63 Καναδούς, 11 Ουκρανούς, 10 Σουηδούς, 4 Αφγανούς, 3 Γερμανούς και 3 Βρετανούς.

Ένας εκπρόσωπος της Ukrainian Airlines δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως το αεροπλάνο είχε περάσει από έλεγχο στις 6 Ιανουαρίου και πως δεν υπήρξαν προηγούμενες καταγγελίες σχετικά με το αεροσκάφος. Όλες οι πτήσεις από την Ουκρανία προς το Ιράν έχουν ακυρωθεί επ ‘αόριστον μετά το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.