Άδωνις για συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ: Κατάπτυστη και εκτός πραγματικότητας η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ πήγε όσο καλύτερα μπορούσε να πάει», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «πολύ καλή τη συνάντηση για τη χώρα μας» και πρόσθεσε ότι, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος την ΗΠΑ δεν μίλησε δημοσίως εναντίον του Ερντογάν, «σε όλα τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι, πήρε την πλευρά των ελληνικών θέσεων».

Παράλληλα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «κατάπτυστη και κυρίως εκτός πραγματικότητας» την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μεμψιμοιρία. «Όλη αυτή η μεμψιμοιρία, πραγματικά να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά εκεί που πρέπει όχι εκεί που δεν πρέπει. Θυμάστε Αμερικανό πρόεδρο να καταδικάζει την Τουρκία για οποιοδήποτε θέμα παρουσία Έλληνα πρωθυπουργού. Η μέρα που Αμερικανός πρόεδρος θα το κάνει αυτό θα είναι η ημέρα που οι ΗΠΑ θα έχουν αποφασίσει την διακοπή σχέσεων με την Τουρκία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι ο Τραμπ μίλησε με διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα προσθέτοντας ότι αυτό πέρασε και στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ενώ σχολιάζοντας την διευρυμένη συνάντηση που ακολούθησε είπε ότι «πήγε εξαιρετικά υπέρ των ελληνικών θέσεων και τα ζητήματα για την αμυντική συνεργασία και την εκπαιδευτική συνεργασία και στο κομμάτι των επενδύσεων».

Αδωνις Γεωργιάδης: Πολύ εντυπωσιακός ο Τραμπ
Αναφορικά με το πρόγραμμα για τα F-35, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι έγινε εκτενής συζήτηση και ο Τραμπ υποστήριξε το αίτημα να ενταχθεί στο πρόγραμμα η Ελλάδα αν αυτό είναι εφικτό. «Η Ελλάδα μπήκε στη συζήτηση αυτή και αυτό είναι σημαντικό και γιατί θα αποκτήσουμε ένα όπλο που θα μας δώσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας αλλά και γιατί εστάλη το μήνυμα στις ΗΠΑ και την Lockheed Martin ότι εφόσον μπλοκάρουν τα F-35 στην Τουρκία ένα μέρος της λύσης θα είναι από την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με το τι εντύπωση του έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Ντόναλτ Τραμπ «πολύ εντυπωσιακό». «Ο τρόπος που αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους ήταν καταιγιστικός. Δεν είναι πολιτικός που πρέπει να τον υποτιμήσει κανείς. Ήταν ήρεμος και απλός στην κατ’ ιδίαν συνάντηση», σημείωσε.