(Βίντεο)-Εύβοια: Ξεχασμένοι χωρίς ρεύμα στα χιόνια 28 άνθρωποι! Έκκληση για βοήθεια σε χωριό

Δραματική η κατάσταση στο χωριό Σέττα στην Εύβοια. Η κακοκαιρία έφερε χιόνια που ξεπερνούν τα 2,5 μέτρα και διακοπές ρεύματος…

Ο “Ηφαιστίων” συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Εύβοια, ολόκληρες περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και οι πολίτες δεν μπορούν να μάθουν τι έχει συμβεί και πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.Χωρίς ρεύμα παραμένει η Άνω και η Κάτω Σέττα του δήμου Ερέτριας, περιοχές της Καρύστου και κάποιες μεμονωμένες γειτονιές του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες να δώσουν ρεύμα, αλλά για την ώρα αυτό φαίνεται δύσκολο.

Στην Κάρυστο οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους από χθες (06-01-2020), καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 11 μποφόρ και είναι ταχύτητας 160χλμ την ώρα. Προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις αντιμετώπισε και ο δήμος Ερέτριας, κυρίως μέσα στην πόλη, όπου πλημμύρισαν δρόμοι.

Στο Open, μίλησαν η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας Σέττας και ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ. «Xθες ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ» καταγγέλλει η πρόεδρος της κοινότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον κ. Μανιάτη να ανταπαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.

Την προσοχή τους στραμμένη στα ποτάμια έχουν οι αρμόδιοι της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Χαλκιδέων. Κυρίως ανησυχούν για τον Λήλαντα Ποταμό, τον οποίο παρακολουθούν και φτιάχνουν συνεχώς αναχώματα για να ανακόψουν την μανιασμένη πορεία των νερών.

Ευτυχώς οι δρόμοι σε όλο το νησί της Εύβοιας είναι καθαροί από το χιόνι που έπεσε. Ωστόσο, υπάρχουν χωριά στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια που έχουν πάνω από ένα μέτρο.
newsit.gr