ΠΑΤΡΑ: «Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα» στο ΔΗΠΕΘΕ από σήμερα – Συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Ενα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Παιδική του Σκηνή, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Πρόκειται για το αριστούργημα του Μενέλαου Λουντέμη «Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα» που θα παίζεται στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από σήμερα  Τρίτη 7 Ιανουαρίου και καθημερινά για τους μαθητές των σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Συντελεστές: Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαίρη Ανδρέου. Η θεατρική διασκευή είναι του Γιάννη Ρήγα, τα σκηνικά της Ευαγγελίας Κιρκινέ, η πρωτότυπη μουσική του Κλέωνα Αντωνιου, η κίνηση της Κωνσταντίνας Λάλλου. Βοηθός σκηνοθέτη, η Κατερίνα Μάγια Ανδριανού. Οι φωτισμοί είναι του Richard Antony Λούκας.
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βάσω Ασίκογλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Ευαγγελίνα Καριοφύλλη, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Χρήστος Τσιώτας.
Η ιστορία:
Ενα ορφανό, χαρισματικό αγόρι, ο Μέλιος, διψάει για μόρφωση. Η λαχτάρα του αυτή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, του δίνει ώθηση και φτερά. Φως, στήριγμα και οδηγός του σε αυτή τη διαδρομή είναι ο δάσκαλός του, ο οποίος τον βοηθά να φύγει απ’ το χωριό και να συνεχίσει τις σπουδές του στην πόλη. Εκεί, στα δύσκολα βήματά του, συναντά καλούς φίλους, αλλά και σκληρούς ανθρώπους. Παλεύει, όμως, να φτάσει ψηλά στ’ άστρα.
Το «Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα»- έργο ύμνος για το βιβλίο, το σχολείο και τον δάσκαλο, μαζί με τα μυθιστορήματα «Συννεφιάζει», «Αγέλαστη Ανοιξη» και «Κάτω απ’ τα κάστρα της Ελπίδας» αποτελούν μια τετραλογία του Λουντέμη με ήρωα τον Μέλιο. Ο οποίος προσφέρει στον συγγραφέα την ευκαιρία να αναπλάσει ένα κοινωνικό μωσαϊκό με το οποίο έχει εξοικειωθεί από καιρό, τους αστούς και τους μεροκαματιάρηδες της επαρχίας, τα βλάχικα κονάκια και τους αλήτες του σχολείου.
Πληροφορίες στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων. Τηλ. ταμείου: 2610 273613.