Ομολογία Ερντογάν από τo «κάστρο» της ΜΙΤ: Οι κατάσκοποί μας κινούνται σε όλο τον κόσμο

Η Τουρκία έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να κινείται σε κάθε μέρος του κόσμου χάρη στις εργασίες της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών (MİT).

Τα παραπάνω δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια του νέου κτηρίου της MİT, το αποκαλούμενο Kale (Φρούριο), στη συνοικία Μπαγλίτζα του Ετίμεσγκουτ στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Μπροστά στη σύνθετη και μεταβαλλόμενη εικόνα που προκαλείται από τον ανταγωνισμό των περιφερειακών και παγκόσμιων δυνάμεων στη γεωγραφία μας, δεν μπορούμε να παραμείνουμε δεμένοι. Το αποτέλεσμα των περιφερειακών συμμαχιών και των αγώνων εξουσίας κατά της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι ζωτικής σημασίας για το εγγύς μέλλον μας. Το MIT εκπληρώνει το καθήκον του στη Λιβύη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Την περίοδο κατά την οποία η χώρα μας και ο κόσμος διέρχονται μια κρίσιμη διαδικασία, η υποστήριξη του MIT χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Με αυτό το νέο κτίριο, η ισχύς του MIT έχει αυξηθεί. Οι απειλές που αντιμετωπίζουμε αλλάζουν. Η τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη απειλή της νέας εποχής. Πρέπει να εφαρμόσουμε το δικό μας σχέδιο παιχνιδιού. Το MIT έθεσε πρόσφατα τις πιο ασφαλείς τοποθεσίες στον επικεφαλής του οργανισμού μέσω επιχειρήσεων στο Βόρειο Ιράκ που στρέφονται κατά των ηγετικών στελεχών του PKK. Το MIT, το οποίο διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στον τομέα από την πρώτη ημέρα της συριακής κρίσης, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες στην επιτυχία των διασυνοριακών μας επιχειρήσεων» επεσήμανε.

Ο Ερντογάν μίλησε και για τον ρόλο της MİT στην διαλεύκανση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι σημείωσε τα παρακάτω:

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον ηγετικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στο βόρειο Ιράκ, εκεί που νιώθουν περισσότερο ασφαλείς.

Η MİT φέρνει σε πέρας άξια τα καθήκοντα που της αναλογούν στη Λιβύη, δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Χάρη στις εργασίες της MİT η Τουρκία έχει αποκτήσει την δυνατότητα να κινείται σε κάθε μέρος του κόσμου χωρίς να χρειάζεται τη βοήθεια καμίας άλλης χώρας.»

Ο Ερντογάν είπε ακόμα, ότι δημιουργείται μια Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Πληροφοριών της οποίας θα προεδρεύει ο ίδιος και ότι αναπόφευκτα η οργάνωση πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τον κυβερνοχώρο σε μια περίοδο που οι τρομοκράτες και οι κατάσκοποι χρησιμοποιούν ενεργά το ίντερνετ.

Πηγή: trt.net.tr,ahaber.com.tr