Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Αποχωρεί με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους -Πού αναμένονται φαινόμενα σύμφωνα με το meteo [χάρτες]

Το τελευταίο της 24ωρο, προτού αποχωρήσει από τη χώρα, διάγει η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το meteo αναφέρει, ωστόσο, ότι οι χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ φαινόμενα αναμένονται και σε άλλες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τελευταίες την Τήνο και την Ανδρο που βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με την κακοκαιρία αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του χωριού Σέττα στην Εύβοια, που έμειναν εγκλωβισμένοι, δίχως ρεύμα, σε χιόνι ύψους 2,5 μέτρων!

Meteo για κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Πού αναμένονται χιονοπτώσεις και φαινόμενα σήμερα

Η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», σήμερα, θα δώσει «βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά».

Οι μετεωρολόγοι του meteo τονίζουν ότι «τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Βοιωτία, την Αττική και την Εύβοια όπου θα χιονίσει στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο».

Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή / χιόνι) έως το βράδυ της Τετάρτης 8/1, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα:

 

κακοκαιρία ηφαιστίων
Τα φαινόμενα που θα φέρει σήμερα η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» / Πηγή: METEO.GR

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη για την Τρίτη 7/1, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τετάρτη 8/1: