«Ιστορική» χαρακτήρισε την επίσκεψη Μητσοτάκη ο Λευκός Οίκος

Ως ιστορική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, αξιωματούχος ο οποίος σημείωσε πως πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας είναι καλύτερες από ποτέ. Μάλιστα εξήρε τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές που συντελούνται στον τομέα των επενδύσεων κάνοντας λόγο για βήματα που σύντομα θα αποδώσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το hellasjournal.com, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού οίκου αναφέρθηκε στην επίσημη συνάντηση που θα έχουν αύριο ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ως ιστορική την επίσκεψη δίδοντας βάρος στη συγκυρία κατά την οποία αυτή γίνεται σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε τόσο στην αμυντική συμφωνία ΗΠΑ Ελλάδας όσο και στη συμφωνία για την κατασκευή του EastMed κάνοντας λόγο για αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της χώρας. Στο σημείο αυτό επισήμανε τη στήριξη των ΗΠΑ στο τριμερές σχήμα Ελλάδας Ισραήλ και Κύπρου το οποίο θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντικό η αμερικανική πλευρά δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις γεωπολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται

Αναφορά έκανε και στο θέμα τον επενδύσεων αναγνωρίζοντας τις αλλαγές που έχουν γίνει από την νέα Κυβέρνηση. Μάλιστα σημείωσε πως το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται από τους Αμερικανούς επενδυτές που βλέπουν τα θετικά βήματα και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και οι οποίες είναι προς θετική κατεύθυνση.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι οι εξελίξεις στον τομέα αυτό σύντομα θα αποδώσουν.

Ως προς το θέμα της Τουρκίας και της συμπεριφοράς της ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σημείωσε πως Αθήνα και Ουάσιγκτον μοιράζονται τον ίδιο στόχο, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές συμμερίζονται την ανάγκη η Άγκυρα να παραμείνει στο δυτικό άρμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο οι ΗΠΑ αξιολογούν θετικά όλες τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να διαχειριστεί τη σχέση με την Τουρκία.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου προανήγγειλε ακόμη ότι στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα τεθεί και το θέμα της κρίσης με το Ιράν όπως θα γίνει και με όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ.