Αποχωρεί ο συνασπισμός δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ιράκ…

Μια επιστολή με την οποία οι ΗΠΑ γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Ιράκ δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την επιστολή αυτή,…
ο συνασπισμός δυνάμεων των ΗΠΑ σκοπεύει να αποσυρθεί σε διάστημα ορισμένων…

εβδομάδων, συνέπεια της ψήφισης στο κοινοβούλιο της Βαγδάτης που ζητά από την ιρακινή κυβέρνηση την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων, μετά την επιχείριση που κατέληξε στη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σχέδιο αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ
Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, Στρατηγός Γούλιαμ Σίλι, αναφέρεται ρητά πως ο συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του «τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

«Εξαιτίας της διαφοροποίησης ως προς την κυριαρχία της ιρακινής δημοκρατίας και όπως ζητήθηκε από το ιρακινό κοινοβούλιο και τον πρωθυπουργό, o συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του στο πέρασμα των ερχόμενων ημερών και εβδομάδων» αναφέρει η επιστολή.

Το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει πως έχει διασταυρώσει την αυθεντικότητα της επιστολής, με την οποία γνωστοποιείται η πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το Ιρακ. Ωστόσο, ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή, ο οποίος και δημοσίευσε το σύνολο της επιστολής στο Twitter, υποστηρίζει πως το Πεντάγωνο επιφυλάχθηκε για να επιβεβαιώσει αν πράγματι αυτή η επιστολή εστάλη από τον Αμερικανό Στρατηγό ή όχι.

Την πληροφορία φέρεται να επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το Reuters και ιρακινή στρατιωτική πηγή που αναφέρεται στην συνομιλία με τους Αμερικανούς αξιωματούχους. «Σεβόμαστε το κυριαρχικό σας δικαίωμα να διατάξετε την αποχώρησή μας» φέρεται να είπε ο Αμερικανός Στρατηγός Σίλι…