Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία άτομα για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές αργά το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο διερεύνησης της επίθεσης που δέχτηκε ένας 28χρονος Βούλγαρος το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο ίδιος σκοτώθηκε και τραυματίστηκαν δύο ακόμα ομοεθνείς του.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία, πρόκειται για δύο ημεδαπούς άντρες ηλικίας 26 και 24 ετών που εμπλέκονται σε επίθεση κατά ομάδας ατόμων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και οι τρείς προαναφερόμενοι αλλοδαποί και μία 26χρονη ημεδαπή γυναίκα εμπλεκόμενη σε τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη, κατά την εξέλιξη του επεισοδίου.

Σημειώνεται ότι έχει ενημερωθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του 28χρονου άντρα. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος νεαρού οπαδού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο ύστερα από άγρια επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκαν.

Ο 28χρονος, που έχασε το Σάββατο το απόγευμα άδικα τη ζωή του, είχε πάει στη Θεσσαλονίκη μαζί με ακόμη εννέα φίλους του από την Βουλγαρία για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Σαββάτου ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Όλοι τους οπαδοί της Botev Plovdiv. Οι οπαδοί της βουλγάρικης Botev διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Άρη.

Το απόγευμα της Κυριακής οι δέκα Βούλγαροι οπαδοί κάθισαν για καφέ σε καφετέρια της οδού Μαρίας Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής. Φορούσαν καπέλα, κασκόλ και μπλούζες του Άρη.

Το κακό δεν άργησε να συμβεί. Μια ομάδα είκοσι κουκουλοφόρων που κρατούσαν σιδερολοστούς, επιτέθηκε στην παρέα των Βούλγαρων. Ο 28χρονος προσπάθησε να ξεφύγει όμως οι κουκουλοφόροι τον έπιασαν και τον χτύπησαν αλύπητα. Τον άφησαν αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Διερχόμενη οδηγός δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί και πέρασε πανικόβλητη με το όχημά της πάνω από το σώμα του άτυχου νεαρού. Ο Βούλγαρος οπαδός λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Μαζί του μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δύο ακόμη οπαδοί της Botev και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Θρήνος για τον χαμό του 28χρονου οπαδού

Η είδηση του θανάτου του νεαρού Βούλγαρου έγινε σύντομα γνωστή στους οπαδούς της Botev Plovdiv.

Στη σελίδα της ομάδας στο Facebook αναρτήθηκε η φωτογραφία του με τη φράση: «Αναπαύσου εν ειρήνη». Εκατοντάδες οπαδοί άφησαν τα σχόλιά τους κάτω από την ανάρτηση. Τα περισσότερα είναι ευχές για την ψυχή του αδικοχαμένου νεαρού. Πολλά σχόλια ζητούν την τιμωρία των δραστών

 

ПОЧИВАЙ В МИР!

Δημοσιεύτηκε από Botev Plovdiv στις Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020