Κουκάκι: Σε αρχικό στάδιο η ανάλυση αποτυπωμάτων και DNA από την κατάληψη της Ματρόζου

Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται ακόμα η ανάλυση των ευρημάτων (αποτυπωμάτων και γενετικών υλικών) από την κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.

Αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγω για ανυπαρξία αποτυπωμάτων των αδερφών Ινδαρέ, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως όντως έως τώρα δεν έχουν βρεθεί τα αποτυπώματά τους, όμως σε ότι αφορά την ανάλυση αποτυπωμάτων αυτή έχει ολοκληρωθεί μόνο έως το 5% του συνόλου και σε ό,τι αφορά το DNA δεν έχουν καν εξαχθεί έως τώρα ούτε τα πρώτα αποτελέσματα.

Από την έως τώρα ανάλυση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τα αποτυπώματα τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων μίας ανήλικης που βρισκόταν στην κατάληψη της Παναιτωλίου και έχουν βρεθεί και στην Ματρόζου τα αποτυπώματά της, μίας ακόμα κοπέλας και δύο ακόμη ατόμων που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Από την ΕΛ.ΑΣ. επιφυλάσσονται για την πορεία των αναλύσεων και των αποτελεσμάτων και ειδικά για το DNA, καθώς για τουλάχιστον ένα άτομο είχαν διαπιστώσει ότι φορούσε γάντια όταν πέταγε αντικείμενα από το μπαλκόνι προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπάρχουν αποδείξεις ότι τα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο προσπάθησαν να σβήσουν αποτυπώματα.

Με αφορμή τον νέο ντόρο που έχουν προκαλέσει οι συγκεκριμένες αναφορές η ΓΑΔΑ προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο που αφορούν σε εργαστηριακά ευρήματα από την κατάληψη στην οδό Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης. Κατά συνέπεια τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτηρίου! Από αυτά ταυτοποιούνται τέσσερα άτομα εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός. Για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο.

Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».