ΑΧΑΪΑ: Η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού – Στο παλιό λιμάνι Αιγίου

Σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.30 π.μ. μπροστά στον παραλιακό χώρο κάτω από το Ιερό Προσκύνημα «Ζωοδόχου Πηγής» (ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ), ή εάν δεν το επιτρέπει ο καιρός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της καταδύσεως του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Γι’ αυτό ο Δήμος Αιγιαλείας παρακαλεί να παραβρεθούν σε αυτή:

Τους κ.κ.: Βουλευτές Αχαΐας, Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας & τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Προέδρους & τα μέλη των Κοινοτήτων Δήμου Αιγιαλείας, τ. Βουλευτές, τ.Υπουργούς, τ. Δημάρχους Αιγίου, τ. Δημοτικούς Συμβούλους Αιγίου, τ.Προέδρους & Συμβούλους Κοινοτήτων.
Όλες τις Δικαστικές, Πολιτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της πόλης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας, τους Προέδρους & τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Αιγιαλείας,

Τα Προεδρεία, τις Διοικήσεις και Διευθύνσεις των Οργανισμών και Ιδρυμάτων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των Επιστημονικών Συλλόγων, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων γενικά, του Ε.Ε. Σταυρού, των Δ/ντων των Σχολείων και των Συλλόγων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης,

Τις Διευθύνσεις των Βιομηχανιών και Τραπεζών της πόλης, τα Προεδρεία της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και γενικά όλων των Σωματείων, Συλλόγων, Ενώσεων και Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών και γενικά όλες τις Συμπολίτισσες και τους Συμπολίτες.

Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ» στις 11.30 με προορισμό το κεντρικό λιμάνι (κατάντη του Ιερού προσκυνήματος) για να συμμετάσχουμε στην τελετή καταδύσεως του Τίμιου Σταυρού.

Τα της συμμετοχής του Ιερού Κλήρου θα οριστούν από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Τα της τάξεως κλπ. θα καθοριστούν από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου.

Τελετάρχης ορίζεται: Ο κ. Βασίλειος Ραυτόπουλος, σημαιοφόρος του Γ΄Λιμενικού Τμήματος Αιγίου.